Grensverleggend isoleren met Ultriso

Nieuw: ULTRISO isolatiemortel. Sterk en eenvoudig te plaatsen, akoestisch comfortabel, uiterst brandveilig, 100% milieuvriendelijk en recycleerbaar, én met een hoge isolatiewaarde. Was getekend, het Vlaamse Isolair en het Nederlandse Continue-isolatiewerken.
Elastoflex, meer dan een volwaardig alternatief voor PUR.
Elastoflex, meer dan een volwaardig alternatief voor PUR

Geluidsarm de hoogte in

“Ons product is een volwaardig alternatief voor gespoten PUR” vertelt Marc Nulens, eigenaar van de Elastoflex Group waar Isolair deel van uitmaakt. Thomas Van Lokeren, CEO van Elastoflex vult aan: “Dat is die dikke gele schuimlaag isolatie die iedereen wel kent. PUR heeft een aantal minder goede eigenschappen. Het is zeer milieuonvriendelijk, zeer moeilijk recycleerbaar en heeft geen enkele akoestische waarde.” 

“Onze isolatiemortel reduceert het aantal decibels met 20 (db)", legt Marc uit. In combinatie met een akoestisch matje zelfs 31 decibels. Een wereld van verschil in een huis met joelende kinderen of een druk bevolkt appartementencomplex. In tegenstelling tot de opbouw van PUR - dat eigenlijk in laagjes zou moeten gespoten worden - spuit je ons product in één keer. Het is heel stabiel, drukvast én een pak minder arbeidsintensief." 

“We hebben zelfs een versie die tot 500 ton sterkte per vierkante meter haalt", gaat Thomas verder. “Dat is voor bedrijfshallen en industriële gebouwen. Maar in appartementsgebouwen kan er met ons product een verdieping meer gebouwd worden. Een enorme meerwaarde voor elke projectontwikkelaar.”

“Toegegeven, we moeten een dikkere laag Ultriso spuiten om dezelfde isolatiewaarden van PUR te halen, maar dat compenseren we met een veel dunnere zelfontwikkelde dekvloer, chape in de volksmond. We bieden m.a.w. vloerisolatie en eindlaag samen aan. Een all-in-one pakket.”

Marc Nulens (l), Thomas Van Lokeren (m) en Julie Nulens
Marc Nulens (l) en Thomas Van Lokeren (m), Julie Nulens (r)

Marketingmeesters

Het enthousiasme en de kennis van zaken van Marc en Thomas overtuigen. Ze brengen hun verhaal heel goed, onderbouwd met allerlei testen en rapporten en gaan er prat op dat ze kwaliteit bieden.“Maar onze marketing- en communicatiestrategie maakt het grote verschil. In tegenstelling tot de meeste van onze concullega's hebben wij wel een goede website én technische productfiches. Bovendien opereren we ook anders. Isolair maakt deel uit van de Elastoflex group. Van daaruit kunnen we met premium partners samenwerken. Die verdelen ons product binnen hun netwerk van gecertifieerde bedrijven. De controle over onze producten is doorslaggevend. Je koopt het volledig - d.w.z. EPS bolletjes, cement én hulpstof - of helemaal niet. Regelmatig nemen we ook stalen. Enkel zo garanderen we de kwaliteit.

All-in-one product
All-in-one oplossing
Eens je in contact bent gekomen met de bedrijfsadviseurs van VLAIO gaat er een hele wereld open. Ze hebben een enorm groot netwerk en brengen veel interessante en nuttige contacten aan. In de toekomst gaan we zeker nog bij hen te rade.
Thomas Van Lokeren
CEO Elastoflex

Professor Gobelijn en de kracht van samenwerking

Ultriso hebben we mee te danken aan Johan Strackx. Of 'onze professor Gobelijn' zoals we hem plagend noemen. Hij kent de sector door en door en kwam met dit idee naar Elastoflex. Toen eind 2016 de premies voor spouwmuurisolatie gehalveerd werden, viel de markt helemaal stil. Ons bedrijf, dat van isolatiewerken leeft, moest op zoek naar andere activiteiten. De bijdrage van Johan vormde een opportuniteit. Nu, ruim twee jaar later, staan we er met een volwaardig product.”, vertelt Thomas.

“Daarnaast hebben we veel te danken aan onze Nederlandse partner Continue-isolatiewerken. Ook zij zochten naar een betere isolatiemortel. Met hun ervaring, plaats en machines testten en finetuneden ze uitvoerig de samenstelling van onze isolatiemortel. Ook voerden ze het eerste project in Nederland uit.”

“Die samenwerking met Continue Isolatiewerken kwam overigens tot stand via de bedrijfsadviseurs van VLAIO." vertelt Thomas. “Johan kende hen uit een vorige job en raadde ons aan bij hen ons licht op te steken. Meteen een voltreffer: we kwamen al snel bij het CrossRoads2 Project uit. Dat is een Europees programma dat Vlaamse en Nederlandse bedrijven ondersteunt bij een gemeenschappelijk project.

Bedrijfsadviseur Yves Ozog begeleidde ons bij de indiening van het dossier. Hij kwam regelmatig langs voor een stand van zaken en stuurde bij waar nodig was. Hij is enorm goed geïnformeerd en geeft goed advies. We zijn enorm blij met de steun die we gekregen hebben en nog steeds krijgen. Eens je in contact bent gekomen met de bedrijfsadviseurs van VLAIO gaat er een hele wereld open. Ze hebben een enorm groot netwerk en brengen veel interessante en nuttige contacten aan. In de toekomst gaan we zeker nog bij hen ten rade.”

Kan jij ook begeleiding op maat gebruiken voor jouw plannen?

De VLAIO bedrijfsadviseurs ondersteunen en adviseren ondernemers om hun innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken. Neem contact met hen op via deze website of mail naar info@vlaio.be.