De basis van een sterke onderneming? Gelukkige werknemers.

Wie op de E403 Roeselare-Izegem voorbij rijdt, kan de gloednieuwe en duurzame kantoortoren van Skyline Park niet missen met daarnaast het al even toekomstgerichte hoofdkwartier van Skyline Communications nv. Hier huist een marktleider in het monitoren en orkestreren van netwerken. Of het nu om kabelnetwerken of satellietverbindingen voor televisie, internet of mobiele toepassingen gaat, met DataMiner biedt Skyline Communications een softwareplatform aan dat alle schakels in een netwerk in kaart brengt.
Skyline park
Skyline park toren

Van SKY tot Proximus, van OneWeb tot de VRT; allen maken ze gebruik van deze end to end oplossing om hun netwerken te inspecteren, up te daten, te verbeteren en te optimaliseren. Wordt er – om een concreet voorbeeld te geven - bij straatwerken per ongeluk een kabel doorboord? DataMiner ziet en meldt het meteen zodat klanten onmiddellijk technici op pad kunnen sturen om de schade te herstellen.

Investeren in de toekomst

In het hoofdkwartier in Skyline Park ontmoeten we Lynn Demonie en Emma Saldi, die beiden deel uitmaken van het HR-team van Skyline Communications. Ze vertellen ons graag hoe de steun die ze ontvingen van het Europees Sociaal Fonds tot stand is gekomen. “Bij Skyline Communications zijn onze medewerkers onze belangrijkste asset”, steekt Lynn van wal. “En wil je goede mensen houden en tegelijkertijd nieuw talent aantrekken, dan moet je investeren in jobtevredenheid.”

Daar lijken ze bij Skyline alvast in te slagen. Het spraakmakende bedrijf telt momenteel een 300-tal medewerkers wereldwijd, met regionale kantoren in Izegem, Singapore, Miami en Lissabon. Het wereldwijde team bestaat uit onder andere innovatieve ingenieurs, ingenieuze ontwikkelaars, overtuigende salesmensen en deskundige product marketeers. De intensieve samenwerking tussen alle departementen zorgt ervoor dat Skyline de razendsnel evoluerende markt telkens een stap voorblijft. En dat vertaalt zich op zijn beurt in voordelen voor de werknemers.

Tijd én ruimte voor ontspanning.
Tijd én ruimte voor ontspanning

“Onze gebouwen en infrastructuur zijn een perfect voorbeeld van het grote engagement naar onze mensen toe: ze beschikken onder meer over een pooltafel, een ontspanningsruimte met grote beeldschermen, een fitnessruimte en deelfietsen waarmee je onder de middag even op adem kan komen. Middenin de groene parkomgeving, omringd door een looppiste, werd ook een multifunctioneel sportveld aangelegd. Ons park ademt een echte campusatmosfeer”, legt Lynn enthousiast uit. 

“De gemiddelde leeftijd van onze werknemers is 32 jaar. Betrekkelijk jong dus. Ze worden graag uitgedaagd, verwachten veel en snel bij te leren, maar willen tegelijkertijd hun persoonlijke leven niet uit het oog verliezen. Als werkgever speelt Skyline Communications dan ook maximaal in op een goede werk-privébalans”, vult Emma aan.

Ruimte voor ontwikkeling en ontplooiing.
Ruimte voor ontwikkeling en ontplooiing.

Streven naar optimalisering

Lynn: “In 2017 organiseerde IDEWE een uitgebreide bevraging bij ons. Op heel wat vlakken scoorden we als bedrijf uitzonderlijk goed, maar op andere was er nog ruimte voor verbetering. Toen we daarover met VLAIO-bedrijfsadviseur Iris Detavernier praatten, adviseerde ze ons om ESF-steun aan te vragen en bracht ze ons in contact met haar collega Tine Demoor. Die vertelde ons op welke wijze de afdeling ESF (Departement Werk en Sociale Economie) subsidies verstrekt aan kmo’s die hun personeelsbeleid willen optimaliseren. Op basis van die informatie diende Skyline Communications twee projecten in, die beiden werden goedgekeurd.”

Het besef dat je medewerkers het hoogste goed zijn, is belangrijk. Effectief middelen investeren in je mensen is een volgende stap, en net deze drempel wordt verlaagd met ESF-steun: dankzij de nodige bandbreedte en financiële zuurstof ben je in topvorm voor de war for talent.
Tine Demoor
VLAIO bedrijfsadviseur

Duurzaam loopbaanbeleid

Lynn: “Het eerste project, ‘duurzaam loopbeleid’, speelt in op de vastgestelde nood bij onze medewerkers naar ontwikkelingsmogelijkheden binnen het bedrijf en het ontbreken van een continue feedbackcultuur. Door onze medewerkers meer verantwoordelijkheid te geven en de persoonlijke en bedrijfsdoelstellingen duidelijker te formuleren, versterken we hun motivatie. Goede interne communicatie, formele en informele feedback, en een doordacht strategisch verloningsbeleid maken deel uit van dit project.”

“Zo hebben we in ons hoofdkwartier informatieve beeldschermen geïnstalleerd”, specificeert Emma. “Die moeten overbodig emailverkeer naar onze medewerkers beperken. Sommige aankondigingen worden nu via die schermen gecommuniceerd. Ook geven we ieder kwartaal een intern magazine uit. Naast een woordje van de CEO over onze doelstellingen en evoluties vind je daarin net zo goed een lekker recept van een collega of het verslag van een boeiende workshop.”

Vanzelfsprekend komt er bij de indiening van zo’n dossiers wat administratie kijken. En ook dient er gerapporteerd over de vooruitgang die je boekt. Maar dat weegt niet op tegen de mogelijkheden die zo’n financiële steun je als bedrijf biedt.
Lynn Demonie
HR Manager

Levenslang leren via de Skyline Academy

Lynn: “Een tweede project waarvoor we de steun van het ESF kregen, zijn onze interne opleidingen. We waren al gestart met onze Skyline Academy, maar om van levenslang leren een echte strategische hoeksteen van de onderneming te maken, konden we die steun goed gebruiken. We vroegen onze werknemers naar hun grootste opleidingsbehoeften en matchten die vervolgens met de missie en visie van Skyline Communications. Zo legden we een 15-tal opleidingen vast. Met DataMiner TV hebben we een heus e-learning platform waarop trainingen live of uitgesteld kunnen bekeken worden. Maar ook soft skills als presentaties geven, onderhandelen en time management krijgen nu een plaats. En omdat we ook volop met de toekomst bezig zijn, hebben we in onze technische trainingen ook aandacht voor programmeertalen, machine learning en containerized environments.”

“De war for talent wordt intenser, zeker in de IT-sector. Als werkgever kan je – zeker voor Generatie Y – het verschil maken door van meet af aan in te zetten op werkbaarheid en continu (bij)leren. En daar gaan we bij Skyline Communications voluit voor”, concludeert Lynn.

Op 25 en 26 juni vindt Dataminer Inspire plaats. Tijdens deze technologie conferentie stelt Skyline Communications de nieuwste features aan de hand van verschillende workshops . Switches, servers, decoders en encoders zullen er over de tongen gaan, maar ook data-analyse, artificiële intelligentie en cloud computing staan hoog op de agenda.

Kan jij ook begeleiding op maat gebruiken voor jouw plannen?

De VLAIO bedrijfsadviseurs ondersteunen en adviseren ondernemers om hun innovatieve plannen, groeiambities of bedrijfstransformatie waar te maken. Neem contact met hen op via deze website of mail naar info@vlaio.be.