CN Fashion: modeliefde vervat in eigen WRIGHT collectie

CN Fashion uit Gent ontwerpt en ontwikkelt met ‘Wright’ voor het eerst een eigen modelijn.
CN Fashion

Eigen merk op de markt brengen

Wij zijn als familiebedrijf gegroeid uit een puur productiebedrijf dat dames-, heren- en kinderkleding vervaardigt voor zowel binnen- als buitenlandse modehuizen in het midden- en hoogsegment.

Ondertussen zijn we al de 3de generatie die het bedrijf verder zet en willen we onze modeliefde en knowhow verder vorm geven. Daarom hebben we ervoor gekozen een eigen commerciële identiteit op de markt te brengen: Wright. Dit is voor ons een grote stap, we werken nu rechtstreeks voor de eindconsument.

Algemeen directeur CN Fashion
We brengen nu een eigen commerciële identiteit op de markt: Wright. Dit is voor ons een grote stap, we werken nu rechtstreeks voor de eindconsument.
Nathalie De Nil
Algemeen directeur CN Fashion

Wright collectie: totaalconcept voor stijlvolle dames

Letterlijk kan je een "wright" vertalen als "een vakman". Elk item uit onze collectie wordt zorgvuldig ontworpen en geproduceerd door "wrights" en makers, die authentiek vakmanschap combineren met hedendaags, doch tijdloos design. Ons product straalt dat ook uit. Wright staat echt voor pure, essentiële mode voor de stijlbewuste vrouw. Wij houden weinig rekening met trends. Daarnaast is het ook de naam van onze muze: de actrice Robin Wright die de presidentsvrouw speelt in House of Cards.

Nu is ‘Wright’ alleen een modelabel, maar het is belangrijk om ons merk conceptueel uit te bouwen. We moeten echt verder denken en niet alleen focussen op de kledij: Wat heeft deze dame nog allemaal nodig voor een volledige look? We willen dus ook bijvoorbeeld accessoires zoals juwelen, handtassen, zonnebrillen enzovoort, ontwerpen. 

De collectie SS17 is de eerste lijn van Wright en zal vanaf januari in een selectie multimerkenwinkels liggen.

CN Fashion
Met ‘Wright’ willen we ook het distributieconcept vernieuwen. We willen de voorraad van multimerkenwinkels tot een minimum herleiden en winkels toestaan enkel een basisvoorraad per model te laten aankopen.
Algemeen directeur CN Fashion
Nathalie De Nil
Algemeen directeur CN Fashion

Vernieuwd distributie concept 

Met ‘Wright’ willen we ook het distributieconcept vernieuwen. We willen de voorraad van multimerkenwinkels tot een minimum herleiden en winkels toestaan enkel een basisvoorraad per model te laten aankopen. Bij grote vraag naar bepaalde modellen kunnen we in kleine reeksen extra produceren en leveren. Dit houdt de voorraad van de multimerkenwinkels laag en zorgt voor een grotere rotatie, vergelijkbaar met het just-in-time principe.       

CN Fashion

Mode zonder grenzen

We hebben beroep gedaan op het Agentschap Innoveren & Ondernemen omdat wij in het grenzeloos potentieel van Wright geloven. We willen internationaal gaan! Concreet zien we momenteel mogelijkheden om ons te positioneren in Frankrijk, UK en de Scandinavische landen maar het is voor ons als kmo moeilijk dit zelf op te starten.

Dankzij de kmo-groeisubsidie van het Agentschap Ondernemen & Innoveren kunnen we nu een exportmanager aanwerven met een contract van onbepaalde duur. Voor ons fungeert dit profiel als een brand manager die veel ervaring heeft met buitenlandse mode, internationale agenten contracteert en klantenrelaties onderhoudt. Daarnaast zal onze brand manager aan buitenlandse beurzen deelnemen en concurrentie in kaart brengen. Zo hopen wij tegen einde 2018 een 30-tal verkooppunten in België en een 60-tal verkooppunten in Europa te hebben.

Algemeen directeur CN Fashion
We hebben beroep gedaan op het Agentschap Innoveren & Ondernemen omdat wij in het grenzeloos potentieel van Wright geloven. We willen internationaal gaan!
Nathalie De Nil
Algemeen directeur CN Fashion
 

Kmo-groeisubsidie: steun voor groeitrajecten bij kmo's

Kmo's die een groeisprong willen realiseren kunnen via de kmo-groeisubsidie steun krijgen voor het verwerven van de kennis die nodig is om te groeien. De maatregel is actief vanaf 11 mei 2016 en complementair met de kmo-portefeuille en de andere steuninstrumenten van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.