Webinar 'ANPR-camera's: slimmer dan gedacht'

De steden Antwerpen, Kortrijk, Mechelen en Turnhout de handen in elkaar en gingen vanuit een door VLAIO-gesubsidieerd City of Things-project op zoek naar de extra mogelijkheden, huidige barrières en toepassingen van ANPR-data.

Dit event is afgelopen

Met de huidige digitalisering en datagedreven beleidsvorming is het essentieel dat overheden toegang hebben tot de benodigde data. België heeft een uitgebreid netwerk van ANPR-camera’s (Automatic NumberPlate Recognition). Tot op vandaag worden de camera’s vooral ingezet voor politiedoeleinden zoals monitoring van trajectcontroles, autoluwe en lage-emissiezones.

Slimme nummerplaatherkenning kan echter voor veel meer doeleinden gebruikt worden. De schat aan informatie van ANPR-data extra slim inzetten en gebruiken, kan zo bijdragen tot dynamischere verkeersstromen, verhoogde verkeersveiligheid en een verbeterde leefomgeving.

Daarom sloegen de steden Antwerpen, Kortrijk, Mechelen en Turnhout de handen in elkaar en gingen vanuit een door VLAIO-gesubsidieerd City of Things-project op zoek naar de extra mogelijkheden, huidige barrières en toepassingen van ANPR-data.

Na twee jaar werken, presenteren we graag de eindresultaten van deze zoektocht.

We nodigen je graag uit op donderdag 19 november 2020, van 14 u tot 16u30, op ons online slotevent.

Programma

  • 14u00-14u10 Welkom en toelichting over het project (Wat? Waarom? Hoe?)
  • 14u10-14u55 Belangrijkste bevindingen uit omgevingsanalyse en knelpuntennota door VIAS, Arne Dormaels
  • 14u55-15u15 Het anonimiseren, visualiseren en publiceren van Kortrijkse ANPR-data door imec, Brecht Van de Vyvere & Carl Dewaele, mobiliteitsdeskundige Kortrijk
  • 15u15- 16u15 Debat over de uitdagingen met o.a.: Matthias Dobbelaere-Welvaert (Ministry of Privacy), David Stevens (Gegevensbeschermingsautoriteit), Lieven Raes (Informatie Vlaanderen), Rob Versmissen (macq)
  • 16u15 - 16u30 Afronden & conclusies
Organisator
City of Things project - Mechelen

Dit event is afgelopen