VLAIO Netwerk reikt ondernemers integrale oplossing aan

Publicatiedatum
Beter inspelen op wat de Vlaamse ondernemer écht nodig heeft. Dat is wat het nieuwe VLAIO Netwerk, op 22 januari in BOZAR officieel voorgesteld door minister Muyters, wil bereiken.

Bekijk de foto's van dit event.

We trekken daarbij volop de kaart van samenwerken. Zo brengt het VLAIO Netwerk alle relevante partners samen, om ondernemers een integrale oplossing op maat aan te reiken. Op termijn willen we met het netwerk uitgroeien tot een toonaangevend ecosysteem voor ondernemen en innoveren in Europa.

Ondernemers kunnen vandaag al op heel wat steun van Vlaanderen rekenen, maar nog te vaak zit die begeleiding en informatie versnipperd over verschillende aanbieders. Daardoor weten ondernemers niet meer tot wie ze zich moeten richten en krijgen ze het gevoel van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Door samen te werken en de dienstverlening van alle partners op elkaar af te stemmen, willen we bedrijven en ondernemers beter en gerichter begeleiden.

Met die boodschap werd, op maandag 22 januari in BOZAR, het nieuwe VLAIO Netwerk boven de doopvont gehouden

Samenwerken loont 

Agentschap Innoveren & Ondernemen, organiseert en coördineert het VLAIO Netwerk.

Bernard De Potter
We verbinden de netwerkpartners en bevorderen de kennis van elkaars producten, diensten en expertises. Dit doen we via een gevarieerd jaarprogramma van activiteiten die de netwerkpartners inspireren, informeren en samenbrengen.
Bernard De Potter
administrateur-generaal VLAIO

Sommige initiatieven zijn op maat van een bepaalde groep, andere staan open voor het hele netwerk. Centraal staat altijd het idee van samenwerken en ervaringen delen, want dit zorgt voor nieuwe ideeën, nieuwe synergieën en nieuwe opportuniteiten. Een win-win voor iedereen dus.

Team Bedrijfstrajecten als eerste vernieuwingsactie

Een eerste wapenfeit van het nieuwe VLAIO Netwerk is het Team Bedrijfstrajecten. Deze vzw bundelt de vijf innovatiecentra in Vlaanderen – lokale aanspreekpunten voor bedrijven rond innovatie – en creëert zo één aanspreekpunt voor ondernemers inzake advies, begeleiding en subsidies.

Bernard de Potter: "Binnen het VLAIO Netwerk is er nu een eenduidige toegangspoort voor ondernemersvragen die verder reiken dan het innovatiethema. Bovendien treedt vzw Team Bedrijfstrajecten op als adviseur, begeleider én actieve navigator voor het opzetten van samenwerkingen tussen de leden van het netwerk."

Wil je meewerken?

Wil je participeren aan de vormgeving van het VLAIO Netwerk of heb je suggesties of ideeën? Spreek je VLAIO contactpersoon aan of mail naar netwerk@vlaio.be.

Bekijk de foto's van dit event.