VLAIO Netwerk ondersteund door datavisualisatie

Publicatiedatum
VLAIO werkt samen met Open Summer of Code en laat studenten een tool ontwikkelen om het VLAIO Netwerk te visualiseren en beter te monitoren.

Open Summer of Code is een project van Open Knowledge Belgium om studenten en organisaties vertrouwd te maken met het gebruik van open source software. Via het project gaat een groepje studenten met hulp van een ervaren coach aan de slag gaan om een concrete tool te bouwen in opdracht van een organisatie. Dit in tijdsbestek van 4 weken. 

VLAIO Netwerk werkt samen met Open Summer of Code

Ook VLAIO werkt samen met Open Summer of Code: De studenten worden uitgedaagd een tool te ontwikkelen om de data van het VLAIO Netwerk te visualiseren. Via onze deelname willen we nieuwe ideeën aangereikt krijgen om de monitoring van het VLAIO Netwerk te realiseren. 

De basisdoelstelling? Een betere opvolging van ondernemers en ondernemingen doorheen het gehele VLAIO Netwerk (tracking and tracing). Ook willen we de rol van de verschillende actoren in beeld te brengen, alsook de samenwerkingen die ze met elkaar opbouwen. Zo krijgen we zicht op de klassieke levens- of doorlooppaden van bedrijven doorheen het netwerk van begeleiders en steun- en financieringsverschaffers.

Op termijn wil VLAIO een datagedreven organisatie worden: ondernemingen die ergens in het VLAIO Netwerk begeleiding krijgen, kunnen persoonlijk benaderd worden om de volgende stappen in hun proces toegelicht te krijgen. 

Delen: