Vacature: Teamlead GIS (via Vlaanderen Connect)

Publicatiedatum
We zijn op zoek naar een teamlead voor het competentiecentrum GIS dat zich focust op geodata en geotoepassingen. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse werking van het team en hebt een essentiële inbreng in de langetermijnstrategie en de visie rond GIS binnen VLAIO. Interesse? Solliciteren kan tot en met 20 september.

Jobomschrijving

VLAIO is het aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. We stimuleren en ondersteunen innovatie en ondernemerschap en dragen bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Elke dag maak je met jouw job Vlaanderen nog beter. 

In het competentiecentrum GIS (CC GIS) houden we met een 12-tal collega’s geodata rond bedrijfshuisvesting actueel (waaronder de authentieke bron GIS-bedrijventerreinen), en ontwikkelen en onderhouden we een aantal geo-toepassingen voor zowel andere VLAIO-teams als andere overheidsdiensten. Die toepassingen variëren van standaard kaartrapporteringen tot specifieke tools waarin je eenvoudig verschillende databronnen (ruimtelijk) kan koppelen, visualiseren en bewerken.

Wat zal je doen? 

 • Dienstverlening verder uitbouwen: Samen met jouw team zorg je ervoor dat de authentieke bron GIS-bedrijventerreinen actueel wordt gehouden en werk je een duidelijke en klantgerichte dienstverlening rond GIS-tools en -rapportering uit. 
 • Coördinatie: Je organiseert regelmatig teamoverleg, vertaalt de doelstellingen van het agentschap en de afdeling naar jouw medewerkers en waakt over de realisatie van de teamdoelstellingen. Je maakt actief deel uit van het coördinatieteam van de afdeling Data & Interne innovatie. Je neemt deel aan overleg met de collega-teamleiders en het afdelingshoofd. 
 • Coaching: Je coacht jouw medewerkers en stimuleert hen in hun ontwikkeling en groei. Je motiveert hen om actief samen te werken, zowel intern als extern. 

Wie zoeken we?

 • Je hebt ervaring met leiding geven 
 • Je bent gepassioneerd door en hebt ervaring met geodata en geotoepassingen
 • Je krijgt energie van mensen motiveren en samenwerken 
 • Je gaat steeds op zoek naar mogelijkheden om de werking van je team te verbeteren en omarmt daarbij nieuwe technologieën  
 • Je hebt een master diploma of gelijkwaardige ervaring   

Solliciteren?  

Wil je solliciteren voor deze functie? Mail dan je cv en een motivatiebrief ten laatste op dinsdag 20 september naar Elisa Vanderveken via vlaanderenconnect@ascento.be  

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en bouw mee aan het diverse Vlaanderen van morgen. 
Heb je een handicap? We voorzien aanpassingen tijdens de selectieprocedure. Heb je bepaalde aanpassingen nodig om deel te kunnen nemen aan de selectie? Neem dan zo vroeg mogelijk in de procedure contact op met de contactpersoon van deze vacature. We zorgen ervoor dat je in de best mogelijke omstandigheden kan deelnemen aan de selectie. 

Werken voor Vlaanderen connect 

Boeiende en uitdagende IT-functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten onder de verdere uitbouw van een digitale en slagkrachtige Vlaamse overheid. Dat is werken voor Vlaanderen connect. Elke dag zetten onze medewerkers zich mee in om de Vlaamse overheid verder te digitaliseren opdat deze nog beter ten dienste kan staan van burgers, ondernemers en organisaties.  

Bij Vlaanderen connect word je voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan één van de entiteiten van de Vlaamse overheid en lokale besturen, waar je ondersteuning biedt bij het realiseren van een data gedreven overheid.  Je werkt voor Vlaanderen connect, met een contract voor onbepaalde duur. Voor deze functie word je voor minstens enkele jaren ter beschikking gesteld aan de afdeling Data & interne innovatie van VLAIO.  

Vlaanderen connect is een jonge en dynamische werkgever die gemotiveerde medewerkers zoekt. Vlaanderen connect zoekt profielen die:  

 • ICT-competenties hebben van een hoog niveau;  
 • flexibel zijn;  
 • op termijn willen doorstromen naar andere entiteiten of lokale besturen;  
 • hun carrière willen uitbouwen binnen de Vlaamse overheid en hun expertise gebruiken in de verschillende entiteiten;  
 • het maatschappelijk belang een belangrijke motivatie vinden;  

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:   

 • een mobiliteitsbudget  
 • maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)   
 • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)   
 • een groepsverzekering   
 • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.   

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder zijn er flexibele werkuren en kan je thuiswerken.  

Ten slotte geniet je bij Vlaanderen connect nog van verschillende andere voordelen: je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.  

Waar zal je werken?

Bij VLAIO kom je terecht in de afdeling Data & Interne innovatie, die sinds de oprichting in 2020 sterk aan het groeien is. Je krijgt ruim de mogelijkheid om zelf initiatieven te nemen in het kader van de digitaliseringsstrategie van het agentschap. VLAIO is een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft.   

Je werkt via een systeem van glijdende werktijden (38u/week) en kan telewerken, zowel van thuis als vanuit een van de vijf Vlaamse Administratieve Centra in de provinciehoofdsteden, allen op wandelafstand van een station. Het hoofdkantoor ligt op vijf minuten wandelafstand van het station Brussel-Noord. Je komt minstens één keer per week naar het hoofdkantoor. Jouw nieuwe werkplek heeft een prima bedrijfsrestaurant, een koffiebar en een fitnessruimte.  

Wil je graag weten hoe het is om bij VLAIO te werken? Bekijk dan zeker deze video en hoor wat jouw toekomstige collega’s ervan vinden!

Plaats van tewerkstelling 

Je werkt in Brussel, op wandelafstand van het station Brussel Noord. 

Procedure 

Jouw ingezonden CV en motivatie worden beoordeeld door de vacatureverantwoordelijke(n) bij VLAIO. Als je weerhouden wordt op basis van die cv-screening (eventueel gekoppeld aan een verkennend gesprek bij VLAIO),  volgt een assessment  waarin we naar volgende competenties peilen: Verantwoordelijkheid nemen - Richting geven - Coachen - Innoveren - Visie - Klantgerichtheid - Samenwerken - Oordeelsvorming - Analyseren.

Nadien volgt een jurygesprek bij VLAIO, waarin je je visie kan presenteren en je een case voorgelegd zal krijgen die relevant is voor de werking van het CC GIS.

Als je na dit jurygesprek als beste kandidaat uit de procedure naar voor komt, volgt nog een gesprek met Vlaanderen connect en wordt jouw aanwerving voorgelegd aan de Raad van Bestuur van Vlaanderen connect. Deze dient steeds elke aanwerving bij Vlaanderen connect goed te keuren. 

Gezien deze laatste stap ook integraal deel uitmaakt van de selectieprocedureprocedure kunnen de resultaten van het assessment ook voorgelegd worden aan de leden van de Raad van Bestuur.  

Bij klachten of opmerking over onze selectieprocedure vragen we contact op te nemen met Jan Stoffels, Algemeen Beheerder van Vlaanderen connect via jan.stoffels@vlaanderen.be 
 
De startdatum van jouw job bepalen we in overleg.
 

 

Is deze functie iets voor jou? 

Solliciteer door je cv en motivatiebrief ten laatste op 20 september te sturen naar vlaanderenconnect@ascento.be  

Wil je meer informatie over de functie-inhoud en/of de procedure? Dan kan je terecht bij Cedric Corteel, afdelingshoofd data & interne innovatie bij VLAIO

Mail: Cedric.Corteel@vlaio.be                  

Mobiel: 0485/47 33 96