Vacature: Business Analist (VLAIO) via Vlaanderen connect

Publicatiedatum
Als business analist ga je aan de slag binnen onze nieuwe afdeling 'Data & interne innovatie'. Jouw taak is om het dossierbehandelingssysteem van VLAIO te analyseren, te versterken en te vereenvoudigen. Denk aan nieuwe instrumenten toevoegen, nieuwe functionaliteit toevoegen, vereenvoudiging en verhoging van de gebruiksvriendelijkheid, verdere automatisering,… Iets voor jou? Ontdek deze functie en stel je kandidaat!
figuren die samen werken

Aan de slag binnen nieuwe afdeling 'Data & interne innovatie'

VLAIO stimuleert niet alleen innovatie, maar gaat ook volop zelf aan de slag om haar werking voortdurend te verbeteren. Daartoe heeft het agentschap ‘digitalisering’ en ‘data gedreven werken’ als expliciete strategische prioriteiten opgenomen. Om die prioriteiten vorm te geven is een nieuwe afdeling 'Data & interne innovatie' opgericht die in januari 2020 van start gaat.

Naast het verder digitaliseren van het aanbod van dienstverlening en subsidies zal deze nieuwe afdeling onder andere invulling geven aan de rol van VLAIO als dataregisseur van het ecosysteem ondernemerschap en innovatie in Vlaanderen. In het kader daarvan wordt een data gedreven dienstverleningsmodel uitgebouwd in samenwerking met de partners. Hergebruik van data, maximale gegevensdeling, ethische aspecten en innovatieve technologieën, onder meer uit het domein van artificiële intelligentie, zullen daar een prominente rol in spelen.

Jouw taken

Als business analist maak je deel uit van de dienst Informatica van de nieuwe afdeling. Deze dienst zorgt met een 15-tal medewerkers voor de digitale werkomgeving van het agentschap en biedt de nodige ondersteuning voor het traject van VLAIO naar verdere digitalisering en datagedreven werken. Als business analist doe je de analyse voor projecten voor de verdere uitbreiding van het dossierbehandelingssysteem

Concrete taken daarbij zijn onder andere:

 • Je analyseert, vereenvoudigt en stroomlijnt processen, in samenwerking met proceseigenaars.
 • Je analyseert de business noden voor de software en de vertaalt die in een gedetailleerde functionele analyse, in samenwerking met key users en technische analisten/ontwikkelaars.
 • Je stelt eindproducten voor aan de klant (procesanalyses, functionele analyses, software,…).
 • Je zorgt voor een vlotte implementatie van de tools in de organisatie (testen, opleiding, communicatie,…).
 • Je draagt bij aan support op de tools.
 • Je bouwt je netwerk binnen en buiten VLAIO (verder) uit en volgt evoluties in digitalisering op.
 • Je neemt een ambassadeursrol op vlak van digitalisering in de organisatie waar.

Ontdek hier de volledige functiebeschrijving.

Wie ben je?

Je hebt minstens 1 jaar ervaring in een gelijkaardige functie en kan daarnaast meer concreet volgende voorleggen:

 • Ervaring met business en functionele analyses;
 • Bij voorkeur kennis van MS Dynamics of gelijkaardig;
 • Gedrevenheid om digitalisering mee vorm te geven.

Verder heb je een uitstekende kennis van het Nederlands, zowel gesproken als geschreven, en ben je bereid te werken in een omgeving met outsourcing bij onderaannemers.

Collega's beschrijven je als gedreven en enthousiast, een teamspeler en steeds bereid een extra inspanning te doen om nieuwe technologieën te verkennen.

Wat bieden we?

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

 • een mobiliteitsbudget;
 • maaltijdcheques van 7 euro/dag;
 • een hospitalisatieverzekering;
 • een groepsverzekering;
 • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen. Verder zijn er flexibele werkuren en je kan thuiswerken.

De hoofdplaats waar je werkt ligt op vijf minuten wandelen van het station Brussel-Noord. Daarnaast heeft jouw nieuwe werkplek een prima bedrijfsrestaurant, een koffiebar en een fitnessruimte.

Je krijgt ook ruime mogelijkheden wat vorming en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.

Meer over deze vacature? Hoe dien je je sollicitatie in? Dat lees je hier.