Oproep Ira-SME projecten gelanceerd

Publicatiedatum
Ira-SME projecten versterken de competitiviteit van Europese kmo’s door in te zetten op samenwerking tussen kmo’s onderling (en kennisinstellingen) van verschillende regio's/landen. Vlaanderen neemt deel aan de 24ste oproep.
Ira-SME

Wat is het Ira-SME programma?

IraSME versterkt de competitiviteit van kmo’s door in te zetten op samenwerking tussen kmo’s (en kennisinstellingen) van verschillende regio's/landen.

Hier vind je onze informatie over een Ira-SME project.

24ste oproep: hoe deelnemen?

De deelnemende landen en regio’s in de 24ste oproep zijn Vlaanderen, Wallonië, Luxemburg, Duitsland, Rusland, Alberta (Canada), Tsjechië en voor het eerst ook Turkije. Er zijn geen thematische beperkingen.

De partners in deze internationale aanvraag moeten voor hun bijdrage in het project steun aanvragen via de bestaande steuninstrumenten in hun eigen regio of land. Vlaanderen participeert met het steuninstrument ontwikkelingsproject.

Deadline voor indiening: 25 september 2019

Naast de internationale IraSME-aanvraag, is het ook nodig om een aanvraag voor een ontwikkelingsproject voor het Vlaamse deel bij VLAIO in te dienen (ten laatste op 25 september 2019, 12.00 u). 

Het maximum steunbedrag voor het Vlaamse luik bedraagt 250.000 EUR. De internationale oproepdocumenten vind je hier.

Vraagje?

Neem contact op met Ria Bruyneels.