Nieuwe oproep M-ERA.NET

Publicatiedatum
M-ERA.NET geeft steun aan ambitieuze, transnationale O&O-projecten rond materiaalinnovatie, met focus op energiegerelateerde toepassingen. De derde oproep staat nu open met als deadline 12 juni 2018, 12.00 u ’s middags.

De thema’s voor projecten

Projectvoorstellen dienen te kaderen in deze topics:
•    Multiscale modeling for materials engineering and processing (M3EP) 
•    Innovative surfaces, coatings and interfaces 
•    High performance composites 
•    Functional materials 
•    New strategies for advanced material-based technologies health applications 
•    Materials for additive manufacturing 

Je vind alle informatie en documenten op deze website.

24 deelnemende landen – vind je partner

Aan deze oproep nemen 33 steunagentschappen uit 24 landen deel met een globaal budget van 23 miljoen euro. Meer informatie over de deelnemende landen en regio’s lees je hier. Er is ook een partnersearch tool beschikbaar voor de M-ERA.NET 2 Call 2018. Ook het Enterprise Europe Network biedt een algemene partneringtool aan.

1 miljoen euro door VLAIO

Voor de financiering van het Vlaamse aandeel van M-ERA.NET projecten, voorziet VLAIO een budget van 1 miljoen euro. De steunkanalen in van de onderzoeks- en de ontwikkelingsprojecten worden hiervoor ingezet. De maximale steun voor de Vlaamse deelname aan een M-ERA.NET project is begrensd op 500.000 euro.

Deadline voor indiening: 12 juni 2018

  • De projectleider van het internationale M-ERA.NET-project dient de pre-proposal in bij M-ERA.NET tegen 12 juni 2018, 12.00 u ’s middags.  
  • Als Vlaamse deelnemer moet je daarnaast ook een digitale aanvraag indienen voor een onderzoeks- of een ontwikkelingsproject bij VLAIO. Hierbij kruis je ‘internationaal  project’ aan en download je de bijhorende template. Dit dien je in tegen dezelfde datum van 12 juni 2018, 12.00 u ’s middags. 

Meer informatie?

Overweeg je samen met je collega’s een aanvraag in te doenen? We raden je aan contact met ons op te nemen voor verdere toelichtingen en/of een verkennend gesprek. Neem contact op met Paul Schreurs, Johan Michiels, of Elsie Declercq.