Nieuwe fietsdoorgang in Gent maakt kruising Drongensesteenweg veiliger

Publicatiedatum
In Gent werd onlangs een nieuwe fietsonderdoorgang feestelijk geopend. Deze nieuwe fiets-en voetgangersonderdoorgang, die o.a. met steun van EFRO gerealiseerd werd, legt de link tussen de Bourgoyen en de Watersportbaan. Hierdoor wordt het voor zwakke weggebruikers een stuk veiliger om de Drongensesteenweg al wandelend of fietsend te kruisen.
fietser op fietsdoorgang
©Stad Gent

Om de onderdoorgang te realiseren is gebruikgemaakt van de bestaande Griendijkbrug, waarvan de vloerplaat en de wanden gedeeltelijk zijn behouden. De onderdoorgang is naast de bestaande brug gebouwd en ermee verbonden. Een nieuwe dakplaat gaat zowel over de nieuwe onderdoorgang als over de oude Griendijkbrug. In het midden van de onderdoorgang is een lichtschacht voorzien tussen de beide rijrichtingen van de Drongensesteenweg om meer natuurlijk licht binnen te brengen.

De nieuwe fiets- en voetgangersonderdoorgang is een belangrijke schakel in het 'Westerringspoor'. Deze fietsroute verbindt Oostakker met het station Gent-Sint-Pieters via de Muide, Wondelgem, Mariakerke en de Brugse Poort.

foto Filip Watteuw

De fietsroute Westerringspoor wordt dé fietsring rond Gent. Deze tunnel is daarin een belangrijke schakel. Iedereen kan nu kilometerslang op een breed fietspad autovrij én conflictvrij in één vloeiende lijn met de fiets van de Bourgoyen tot de Watersportbaan. Dit is het kwaliteitsniveau waar we voor de hele route, en eigenlijk voor de hele stad, naar streven

Filip Watteuw
Schepen mobiliteit Gent

Bekijk zeker onderstaande reportage van AVS Oost-Vlaamse Televisie die een mooi beeld schetst van deze nieuwe schakel in de Gentse fietsinfrastructuur.

De fietsdoorgang kwam er met de steun van EFRO Vlaanderen. Zo investeerde Europa 915.400 euro in dit project.

Delen: