Nieuwe eigenaar, nieuw tijdperk?! Kom naar de #WeekvandeBedrijfsoverdracht

Publicatiedatum
Vroeg of laat verandert elk bedrijf van eigenaar, en dan tellen ook de details. Bereid je grondig voor met tips of advies tijdens de Week van de Bedrijfsoverdracht van 15 tot 19 november 2021.

Waarom deze week?

De Week van de Bedrijfsoverdracht vindt elk jaar plaats in het najaar. Met deze themaweek wil VLAIO drie doelen bereiken:

  1. ondernemers aanmoedigen om over bedrijfsoverdracht na te denken en erover te praten;
  2. ondernemers veel kansen geven om zich te informeren over verschillende aspecten van bedrijfsoverdracht;
  3. dienstverleners gespecialiseerd in bedrijfsoverdracht zichtbaar maken voor ondernemers.

Wat is er zoal te doen?

Tal van activiteiten

Overname is een complex proces dat zeer grondig moet worden voorbereid. Naar aanleiding van de #WeekvandeBedrijfsoverdracht worden door de VLAIO partners tal van regionale of online activiteiten georganiseerd. Zo kan je deelnemen aan een gratis adviesgesprek of in groep een opleiding of infosessie volgen.

Ontdek het programma en schrijf je in!

Inspiratie van collega-ondernemers

Heel wat ondernemers deden het al, een bedrijf overnemen of hun bedrijf overlaten. Zij getuigen over hun proces. Ook delen enkele bekende gezichten zoals Eline De Munck hoe zij tegenover bedrijfsoverdracht staan. Uit elk verhaal vallen lessen te leren.

Laat je inspireren door de ervaringen van collega-ondernemers. 

Advies van experten

Bij de overname of overdracht van een bedrijf ga je niet over één nacht ijs. Laat je bijstaan door een expert. Naast de gratis adviesgesprekken die georganiseerd worden tijdens de Week van de Bedrijfsoverdracht, kan je gedurende gans het jaar terecht bij één van de experten in deze lijst. Het honorarium is met de expert te bespreken.

Zoek hier je expert.

Krijg een eerste schatting van de waarde van je bedrijf

De kostprijs voor extern advies ligt hoog. Via deze online waarderingstool van VLAIO kan je als verkoper zelf aan de slag gaan en een simulatie maken van de waarde van je zaak. Zo heb je alvast een eerste inschatting van de waarde vooraleer je het onderhandelingsproces opstart.

Aan de slag met de online waarderingstool eenmanszaken.

Gratis infopakket

VLAIO heeft ook speciaal voor jou een gratis informatiepakket samengesteld. 

Vraag het infopakket.

Delen: