Kerstmenu 2024: foie gras uit het labo?

Publicatiedatum
VLAIO verleent 3,5 miljoen euro steun aan onderzoeksproject Foieture dat diervrije paté de foie gras wil ontwikkelen. Lees het artikel uit De Tijd.
close up van een eend

Daarover verscheen recent een artikel in De Tijd, dat je hier kan lezen. 

De aanvragers - startup Peace of Meat, Solina, Nauta, KU Leuven, Bio Base Europe Pilot Plant en speerpuntcluster Flanders’ FOOD - streven ernaar om eendenlevercellen te kweken in bioreactoren en deze te verwerken tot een smaakvolle en bijzonder diervriendelijke paté de foie gras. Het project kost in totaal 4,7 miljoen euro en wordt naast de Vlaamse overheid gefinancierd door de partners en Duitse privé-investeerders.

Dit project draagt bij aan de Vlaamse ambitie om in te zetten op het ontwikkelen van diverse soorten innovatief kweekvlees, en zou bij succes moeten leiden tot significante bedrijfsinvesteringen en extra tewerkstelling in Vlaanderen.