Gratis opleiding 'horecaboosters' maakt je meester van de horeca in twee dagen!

Publicatiedatum
Syntrum, Syntra en Travi lanceren 'horecaboosters', tweedaagse opleidingen om de doorstroom naar werken in de horeca te vergemakkelijken en te stimuleren. Dit zijn géén klassieke opleidingen, maar echt praktische boosters die deelnemers helemaal klaarstomen om in de zaal, bar of keuken te staan.

Antwoord op gebrek aan personeel

“De kunst van de horeca, dat is een meesterlijke job.” Zo klinkt de campagne van de horecaboosters, hét initiatief dat de doorstroom naar werken in de horeca wil vergemakkelijken en stimuleren. Syntrum – de koepel over de verschillende Syntra’s – en Travi – expert in opleiding van uitzendkrachten en kandidaten – sloegen de handen in elkaar om korte, praktijkgerichte, tweedaagse opleidingen op poten te zetten. Dit met VLAIO én erkend door de VDAB.

De horecaboosters zijn een antwoord op de shift die het horecalandschap de laatste jaren heeft meegemaakt door de pandemie. Dat de horeca één van de zwaarst getroffen sectoren was tijdens de coronacrisis, staat buiten kijf. De strenge gezondheidsmaatregelen en de onzekerheden die daarbij gepaard gingen, dwongen veel medewerkers om de stap te maken naar een andere sector. Nu de maatregelen niet langer van kracht zijn, herleeft de sector weer helemaal, maar is er gebrek aan personeel.

Interesse in deze opleiding?

Je kan je verwachten aan een korte, tweedaagse opleiding bestaande uit een praktijkdag en een terugkomdag. Jouw docenten hebben ervaring in het werkveld en maken de cursisten vertrouwd met de werking van zaal, bar of keuken. Na afloop krijgen alle succesvolle deelnemers een Syntra-certificaat.

Je kan op deze pagina vinden welke Syntra's ze momenteel aanbieden!