Webinar: Cybersecurity voor het bouwbedrijf: Een plan van aanpak rendeert

De digitalisering neemt een hoge vlucht. Tegelijk brengt digitalisering ook heel wat risico’s met zich mee: hacking, phishing, ransomware, gegevenslekken, enz. Picanol, Asco, de gemeente Willebroek, … heel wat bedrijven en instellingen kregen er al mee te maken. Ook de bouwsector digitaliseert, en staat dus bloot aan deze cyberrisico’s. Wat als je geen facturen meer kunt opmaken? Of als alle gegevens van jouw werven vernietigd werden?

Dit event is afgelopen

De Vlaamse Confederatie Bouw organiseert in samenwerking met Infosentry, The Security Factor, VLAIO en Federale Verzekering een Webinar die je een inzicht geven in de gevaren en de oplossingen, de ondersteuning door de Vlaamse Overheid en het beperken van de financiële impact voor een onderneming.

Programma

Deel 1: Live hacking door The Security Factory en Infosentry: Jordy Deserrano (ethical hacker),Nico Cooman (managing partner) en Louis Malfait (consultant)

In dit deel, een live hacking demo, laten The Security Factory en Infosentry hackers aan het werk. Aan de hand van concrete voorbeelden en scenario’s tonen ze hoe ze jouw organisatie binnen kunnen dringen. Een eye opener voor iedereen! Deelnemers krijgen een introductie op kwetsbaarheden en risico’s waaraan elke onderneming is blootgesteld. Voorbij de problemen reiken we tijdens de sessie ook quick wins aan waar elke deelnemer mee aan de slag kan. We gaan in op thema’s zoals phishing, malware en social engineering… Dit deel wordt afgesloten met een Q&A waardoor deelnemers vragen over hacken, cybersecurity en het verder verbeteren van de weerbaarheid van de eigen onderneming direct aan de experten kunnen gesteld worden. 

Deel 2: De ondersteuning door de Vlaamse Overheid door Patrick Hauspie, Programma-adviseur Artificiële Intelligentie en Cyber Security bij het VLAIO Team Bedrijfstrajecten.

De overheid biedt hulp en ondersteuning. Patrick Hauspie geeft een beknopt overzicht over enkele belangrijke informatiebronnen rond Cybersecurity en ook verduidelijkt ook het aanbod aan subsidies van de Vlaamse Overheid. Na dit deel kan een KMO beslissen welke richting ze uit willen, hoe ze dit willen aanpakken en wat op korte termijn het nodige budget hiervoor is. Zo krijg je een overzicht van de verschillende contacten waar je verder geholpen kan worden.

Deel 3: Hoe beperk je met eenvoudige maatregelen de impact van en bescherm je je onderneming tegen cybercrime - door Griet Neyens, Business Development Officer bij  Federale Verzekering

Geslaagde cyberaanvallen hebben een enorme impact als jij en jouw bedrijf worden getroffen. Ook financieel.  Preventief optreden is dan ook geen overbodige luxe. Met een gespecialiseerde cyberverzekering kun je de schadelijke gevolgen, als een aanval dan toch slaagt, tot een minimum beperken. Griet Neyens licht toe welke maatregelen je kan nemen, wat je kan doen als een aanval toch lukt en op welke aspecten je best let als je een cyberverzekering voor je onderneming wil afsluiten. 

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven verplicht.
Organisator
Vlaamse Confederatie Bouw i.s.m. Infosentry, Federale Verzekeringen, TFS The Security Factory
Thema's

Dit event is afgelopen