Voka Actua: Tijd voor een conjunctuuranalyse, welke impact hebben de nieuwe maatregelen?

Op 13 maart 2020 ging ons land in lockdown als gevolg van de coronapandemie. Exact acht maanden na de start van de lockdown maakt Bart Van Craeynest opnieuw de balans op.

Dit event is afgelopen

Op vrijdag 13 november werpt Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka, tijdens een livestreamsessie een blik op de huidige toestand van de wereldeconomie, de vooruitzichten voor de komende jaren en de implicaties van dat alles voor België en Vlaanderen.

Thema's die aan bod komen:

  • Wat is de economische impact van corona?
  • Welke impact hebben de recent genomen nieuwe maatregelen?
  • Welke sectoren zijn getroffen en hoe doen wij het tegenover andere landen?
  • Wat kunnen we de komende kwartalen verwachten op vlak van consumptie, investeringen, export, arbeidsmarkt?
  • Welke steunmaatregelen zijn er nog nodig?
  • Wat is de impact van de crisis op de overheidsfinanciën: hoeveel gaat dit allemaal kosten en hoe gaan we dat betalen?
  • En wat met die harde brexit?

Praktische info

U krijgt een halfuur voor de start van de Voka Actua een e-mail met de link naar de livestream, zo kunt u alles volgen van bij u op kantoor of van bij u thuis. Nadien kunt u de opname ook nog eens volledig herbekijken en krijgt u toegang tot de presentatie.

Inschrijven voor deze online Voka Actua kan via de groene knop. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Shirley Seynaeve.

Spreker

Bart Van Craeynest is sinds september 2018 als hoofdeconoom aan de slag bij Voka. Daarvoor werkte hij 19 jaar als econoom in de financiële sector, achtereenvolgens bij KBC, Petercam en Econopolis. Hij volgt met andere woorden al 20 jaar de internationale conjunctuur op de voet, met daarbij speciale aandacht voor de Belgische economie. Hij schreef twee boeken over de huidige toestand en het potentieel van de Belgische economie 'Terug naar de feiten' (2019) en 'Superstaat' (2016), en verzorgt o.m. een 2-wekelijkse column in De Tijd.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
voka-lid: gratis / niet-lid: € 100
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel President Kennedylaan 9 8500 KORTRIJK