VLAIO Netwerk stelt zich voor: clusters, samen sterk voor innovatie en groei

Graag nodigen we je uit om op 14 maart kennis te maken met de dienstverlening van een aantal clusterorganisaties. Deze organisaties ondersteunen bedrijven die via samenwerking met andere bedrijven, kennisinstellingen of andere organisaties hun concurrentiepositie willen versterken.
Flux50

Dit event is afgelopen

Tijdens deze VLAIO Netwerk-sessie stellen de clusterorganisaties zich voor, vertellen zij welke diensten ze aanbieden aan bedrijven en hoe hun werking in elkaar zit. Ze vertellen ook hoe hun werking nog versterkt kan worden door samenwerking met andere partners in het VLAIO Netwerk.

Vooraleer we op de sofa gaan om boeiende gesprekken met elkaar te hebben, zal professor Wim Vanhaverbeke het met ons hebben over het belang van samenwerking voor bedrijven in innovatie-ecosystemen om succesvol te zijn in onze huidige maatschappij waarin tal van nieuwigheden op ons afkomen. Hij illustreert zijn kennis aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de bedrijfswereld; zowel kmo’s als start-ups komen aan bod.

Voor wie is deze sessie bedoeld? Voor al onze partners in het VLAIO Netwerk die benieuwd zijn naar de thema's waarrond bedrijven samenwerken in een cluster, en naar de organisaties die daarrond een dienstverlening aanbieden. 

Programma

09.30 uur: Onthaal met koffie

10.00 uur: Welkomstwoord

10.15 uur: Samenwerking in innovatie-ecosystemen, door prof. Wim Vanhaverbeke

11.00 uur: Voorstelling door een aantal clusterorganisaties uit het VLAIO Netwerk:

Ontdek deze en andere in dit handige overzicht van alle Vlaamse clusters

11.30 uur: Sofasessies met de clusterorganisaties van jouw keuze: stel jouw vraag en leer elkaar beter kennen! Elke sessie duurt 20 minuten en daarna wisselen we. Wil je met meer dan drie clusterorganisaties kennismaken, breng dan zeker je collega's mee!

12.30 uur: Netwerklunch

Deze sessie wordt georganiseerd in het kader van het ‘VLAIO Netwerk’, waarin het Agentschap Innoveren & Ondernemen al zijn partners samenbrengt die ten dienste staan van ondernemingen. Via het VLAIO Netwerk bieden we een platform aan waarin we jou samenbrengen met andere actoren, zodat jullie elkaar leren kennen, inspireren en samenwerken, om op die manier de Vlaamse ondernemer zo goed mogelijk te ondersteunen. Op regelmatige basis organiseren we bijvoorbeeld sessies waarin partners zich voorstellen aan andere partners in het VLAIO Netwerk, met het oog op mogelijke samenwerkingen. Wil je de sfeer van zo’n sessie even opsnuiven? Bekijk dan het filmpje van onze sessie in november waarin onze partners rond startersbegeleiding zich voorstelden.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
VLAIO Netwerk
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Virginie Lovelinggebouw (VAC Gent), zaal 21.04 Koningin Maria Hendrikaplein 70 9000 Gent