Versterk de cybersecurity van jouw kmo

Wist je dat vandaag 1 op 4 van de kmo's op één of andere manier te maken krijgen met dreigingen vanuit het internet? De technieken en processen die je nodig hebt om je te beschermen, krijg je aangereikt tijdens 3 interactieve sessies. Zo maak ook jij van cybersecurity een prioriteit en kun je die absolute must-have voor jouw bedrijf afchecken.

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.30 - 12.30 uur
09.30 - 12.30 uur
09.30 - 12.30 uur
Locatie

Voka Vlaams-Brabant Medialaan 26 1800 Vilvoorde

In dit digi-lab helpen we jou verder met:

  1. het identificeren van de mogelijke doelwitten in jouw organisatie met een overzicht van mogelijke bedreigingen (bvb. pishing, DDoS aanvallen,...); 
  2. een overzicht van de mogelijke beschermingsmaatregelen (inzake infrastructuur, bewustwording bij medewerkers,..), toegelicht aan de hand cases. 

De 3 sessies helpen jou om de cyberbeveiliging in je bedrijf te versterken.

Programma

Sessie 1: Is mijn organisatie een doelwit en waarom?

In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cyber criminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. We helpen je om jouw mogelijke doelwitten te identificeren waar de aanval kan plaats vinden en het herkennen van verschillende types aanvallen (zoals DDoS, Pishing, LAND aanval,...).

Sessie 2: Hoe kan ik me beschermen?

We gaan dieper in op de beveiligingsmaatregelen die een organisatie dient te nemen om zich afdoende te beschermen tegen cyber dreigingen. Hoe kan je jouw doelwitten beter beschermen tegen een aanval over het internet om controle te krijgen over jouw systemen of om gevoelige informatie te bemachtigen. Dit zijn meer dan enkel IT-technische maatregelen die nodig zijn.

Sessie 3: Case bespreking en opstellen actieplan

Tot slot bundelen we alle kennis uit de 2 sessies in een levensechte case waarbij we tonen hoe een aanvaller typisch tewerk gaat. Daarnaast wordt ook toegelicht hoe je een actieplan kan opstellen om je cyberbeveiliging te versterken, door een goede combinatie van verschillende maatregelen (i.e. technische, procedures, opleiding, recoveryplan,...).

Spreker

Peter Versmissen is als Partner Cyber Security binnen Deloitte verantwoordelijk voor de dienstverlening inzake IT beveiliging, waaronder ook cyber security. Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring als IT consultant in het opzetten van IT architecturen en de beveiliging. Daarbij adviseert hij zowel internationale groepen als kmo's met hun uitdagingen inzake IT architectuur en de beveiliging ervan.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 550
Organisator
Voka i.s.m. Deloitte

Praktisch

Datum
Tijdstip
09.30 - 12.30 uur
09.30 - 12.30 uur
09.30 - 12.30 uur
Locatie

Voka Vlaams-Brabant Medialaan 26 1800 Vilvoorde

Locatie

Adres

Voka Vlaams-Brabant Medialaan 26 1800 Vilvoorde