Staatssteun - de belangrijkste regels toegelicht

Wat is staatssteun? Staatssteun is het (in)direct verstrekken van financiële steun aan ondernemingen door overheden. Staatssteun is in principe verboden omdat hiermee de mededinging op de Europese markt kan worden verstoord. De EU wil namelijk gelijke concurrentievoorwaarden scheppen voor alle ondernemingen op de interne markt.

Dit event is afgelopen

Op dit principieel staatssteunverbod zijn echter tal van uitzonderingen voorzien. De Europese Commissie biedt een aantal manieren om staatssteun onder te brengen bij verschillende vrijstellingsverordeningen. De staatssteunregels vormen hierdoor een kluwen dat soms moeilijk te doorgronden is. Daar komt nog eens bij dat veel van de bestaande staatssteunregels recent herzien werden of binnenkort een update zullen krijgen.

Zie jij soms het bos door de bomen niet meer? Ben jij het overzicht van de staatssteunregels kwijt? Dan is deze sessie voor jou! 

VLAIO en VLEVA slaan de handen in elkaar om jou opnieuw wegwijs te maken in staatssteun-land. Op dinsdag 18 april kom je alles te weten over de belangrijkste staatssteunregels. We bieden je een overzicht van het Europese regelgevend kader én zoomen in op een aantal specifieke regels en vrijstellingen (algemene groepsvrijstellingsverordening, de-minimisverordening, kaderregeling onderzoek, ontwikkeling en innovatie enz.).

Organisator
VLEVA i.s.m. VLAIO
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

zaal Auditorium, Hoek 38 Leuvenseweg 38 1000 Brussel