Ondernemersforum | Maak kopers van je klanten

“Bedankt, ik denk er nog eens over na!” Is dat de meest gehoorde zin na een klantencontact of verkoopgesprek? Dan mis je nét dat beetje overtuigingskracht waarmee je van je klanten kopers maakt.
SALES

Praktisch

Datum
Tijdstip
19.00 - 23.00 uur
19.00 - 23.00 uur
19.00 - 23.00 uur
19.00 - 23.00 uur
Locatie

FIRMA Schaarbeeklei 636 1800 Vilvoorde

Tijdens dit Ondernemersforum leer je hoe het wél lukt. We trainen je verkoopskills en vergroten je overtuigingskracht. Op het einde van de rit: bouw je een overtuigend verkoopgesprek op, kun je omgaan met weerstanden … én rond je succesvol de verkoop af!

HOE GAAN WE TE WERK

Daar kunnen we kort over zijn: zéér praktisch. De lesmodules zitten vol tips en tricks, en zijn erg interactief. Je gaat regelmatig in kleinere groepjes aan de slag en laat de theorie tot leven komen via rollenspelen. Al doende leer je de juiste strategieën, de juiste argumentatie én de juiste mindset hanteren.

VOOR WIE

Voor iedereen die zijn product graag aan de man wil brengen zonder op te veel hindernissen – bij zichzelf of de klant – te botsen. Een ideale training voor verkopers, accountmanagers, relatiebeheerders en commerciële medewerkers, maar uiteraard ook freelancers die hun diensten beter willen verkopen.

DOOR WIE

Hendrik Hellemans, zaakvoerder en trainer bij Coachingplanet.be steunt op 25 jaar ervaring als internationaal leidinggevende, waarbij hij regelmatig high performing teams en kaderleden stuurde en coachte. Vandaag geeft Hendrik leiderschapstrainingen en traint hij C-Level Executives in het verwezenlijken van persoonlijke veranderingen en het behalen van uitdagende doelstellingen. Hij is ook auteur van het boek ‘Het Strategisch Succesmodel’.

Sessie 1: De basics van verkopen

Tijdens deze eerste sessie zoomen we in op de basis van het verkoopproces: van je mentale insteek tot de uiteindelijke overtuiging van de klant. Letterwoorden als USP en SWOT worden in detail bekeken. We staan stil bij de 4 behoeftes van de klant en je eigen waardepropositie. We leren eveneens 5 beïnvloedingsstrategieën hanteren waarmee je de klant over de streep kunt trekken.

Sessie 2: Hoe zeg ik het & hoe doe ik het?

We houden een ‘elevator pitch’ en bespreken die vanuit de visie van de klant, de verkoper en de observator. We oefenen ook op de telefonische prospectie, het vastleggen van afspraken, het netwerken en de opvolging ervan. We bekijken ook het ‘Pijn en Plezier-principe’ in de verkoop.

Sessie 3: Structuur in je verkoopsgesprek

Verkopen doe je in 10 stappen. Vandaag komen de eerste 6 stappen aan bod: voorbereiding – contact maken met de klant -  de behoefteninventarisatie – presentatie, argumentatie en prijsstelling – herkennen van koopsignalen - universele dealclosers.

Sessie 4: ‘Neen’ als start van je verkoop

Klaar voor de laatste 4 stappen van het verkoopproces? Vandaag bekijken we: de objecties van de klant – het ombuigen van de bezwaren en verkopen – de gouden regels voor een succesvolle verkoop – wat na een verkoop. Daarna is het tijd voor actie: een rollenspel om de beslissende stappen onder de knie te krijgen.

Deelnameprijs
leden € 360/niet-leden € 460
Organisator
UNIZO i.s.m. Coachingplanet.be en FIRMA

Praktisch

Datum
Tijdstip
19.00 - 23.00 uur
19.00 - 23.00 uur
19.00 - 23.00 uur
19.00 - 23.00 uur
Locatie

FIRMA Schaarbeeklei 636 1800 Vilvoorde

Locatie

Adres

FIRMA Schaarbeeklei 636 1800 Vilvoorde