Masterclass - Integreer digitale werkinstructies in jouw fabriek

Productie van kleinere reeksen en producten op maat brengt een hogere complexiteit in productie met zich die vraagt om aanpassing van het productieprocedé én van de manier waarop de operatoren te werk gaan. Om de operatoren te ondersteunen in hun snel veranderende en uitgebreidere takenpakket zijn vandaag verschillende digitale hulpmiddelen voorhanden, elk met hun eigen kenmerken en mogelijke toepassingen. Deze hands-on masterclass maakt u wegwijs in digitale werkinstructies en de integratie ervan in uw fabriek.

Dit event is afgelopen

Digitale werkinstructies worden het meest gewaardeerd bij jobs waar fouten of vergetelheden moeilijk uit te sluiten zijn, zoals complexe montagebewerkingen, taken waarbij de volgorde van de operaties kritisch is, bewerkingen waarbij de instelparameters van tools correct moeten zijn of wanneer er specifieke veiligheidsvoorschriften of kwaliteitshandelingen moeten gevolgd worden, wanneer er een grote productvariatie bestaat door uitgebreide opties, …

Ook bij bedrijven met (min of meer) standaardproducten, maar seizoensgebonden productiecapaciteit of roterende bezetting, zijn digitale werkinstructies waardevol als opleidingsinstrument. Een andere toepassing ligt in montage- of onderhoudswerken 'in the field'. De werkinstructie wordt dan een elektronisch instructieboekje op een mobiel toestel.

Om uit de brede waaier van oplossingen de juiste keuze voor uw bedrijf en activiteiten te maken, opteren we in onze masterclass voor een hands-on aanpak: u krijgt een overzicht van tools en toepassingen, we tonen u demo’s van tools voor realistische use-cases, u kunt zelf experimenteren en u krijgt daarbij de nodige uitleg van onze experts ter zake.

Op het programma:

  • Voordelen van digitale instructies tegenover klassieke papieren instructies
  • Overzicht van verschillende platformen: aanmaak, aanmelding operator, orderselectie, versiebeheer, feedback, data-ingave, verbeterborden, API, planning, competentiematrix
  • Instructies afspelen op verschillende instrumenten: PC, tablet, smartphone, smartglass, projectie
  • Demonstratie  van een of meerdere platformen
  • Assemblagehulp via een augmented reality-systeem (Arkite)
  • Remote support tools

Wat steekt u op?

Na deze masterclass zult u weten wanneer digitale werkinstructies interessant zijn en wanneer niet, welke mogelijkheden er bestaan, welke aanbieders er zijn, … Bovendien gaat u naar huis met de nodige hands-on ervaring en inzicht in hoe eenvoudig of moeilijk het is om zulke instructies aan te maken.

Klik hier voor praktische inlichtingen.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 370
Organisator
Sirris
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Sirris UGent Campus Kortrijk Graaf Karel de Goedelaan 5 8500 Kortrijk