Lerend netwerk energiebesparing

Fevia Vlaanderen organiseert – met de steun van VLAIO – een lerend netwerk voor bedrijven die hun klimaatinspanningen naar een nóg hoger niveau willen tillen. Na een succesvol eerste Lerend netwerk Energie wil Fevia Vlaanderen hier een vervolg aan geven.

Dit event is afgelopen

Het lerend netwerk bestaat uit 15 bedrijven en zal 4 keer per jaar samenkomen. De uiteindelijke bedoeling is om de deelnemende bedrijven de opgedane kennis te laten implementeren in het eigen bedrijf om op die manier energie-efficiënter te worden en hun CO2-uitstoot te reduceren. In het lerend netwerk komen zowel ervaringsuitwisseling tussen de deelnemers over de gebruikte machines en technologieën als presentaties van nieuwe en/of alternatieve technologieën aan bod. Dankzij dit lerende netwerk zullen de voedingsbedrijven kennis maken met nieuwe en/of alternatieve technologieën en machines die ervoor zorgen dat ze nog energie-efficiënter kunnen werken.

Tijdens het eerste lerend netwerk kregen de deelnemers een mooi overzicht over hoe het energielandschap er uit kan zien binnen enkele jaren. Meer concreet werd er gediscussieerd en bijgeleerd over restwarmte, groene warmte, elektrificatie, de plaats van een WKK, energy as a service, 3de partijfinanciering,….

In het tweede lerend netwerk willen we focussen op volgende thema’s:

  • Efficiënte en milieuvriendelijke koeling
  • CO2-compensatie in de voedingsketen
  • Hernieuwbare energie
  • Opslag van elektriciteit
  • Capaciteitsrenumeratie mechanisme
Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 710 excl. btw
Organisator
Fevia

Dit event is afgelopen