Lab: Software robots in de praktijk

Zelf digitale werknemers of software robots creëren om repetitieve handelingen uit te voeren zoals order input, facturatie en andere administratie?

Dit event is afgelopen

Iedereen kent wel de situatie waarbij collega’s dag-in, dag-uit dezelfde handelingen uitvoeren op een computer. Inloggen, verwerken en schakelen tussen verschillende systemen. Veelal om data van het ene systeem in het andere te krijgen of te zorgen dat de echte processen goed functioneren. Dit is precies waar RPA een waardevolle bijdrage kan leveren, want wanneer software robots deze handelingen overnemen, kunnen werknemers zich focussen op wat écht telt: waarde toevoegen voor de klanten.

Robotic Process Automation of RPA kent een enorme opmars. Volgens het onderzoeksbureau Gartner is RPA het snelst groeiende software segment ter wereld en de belangrijkste technologische trend. De algemene verwachting is dat de toepassing van RPA binnenkort quasi universeel is bij grote en middelgrote bedrijven.
Vaak wordt RPA initieel toegepast binnen de financiële afdeling, bijvoorbeeld voor het verwerken van facturen en betalingen, voor het beheren van master data en voor een breed gamma aan repetitieve handelingen.

De voordelen van RPA zijn dan ook divers:

  • Kost: Door veel tijd te besparen op korte termijn, laat RPA toe om 30% kostenbesparing te realiseren waardoor de terugverdientijd vaak minder dan 9 maanden is.
  • Snelheid: RPA robots zijn sneller dan mensen en werken 24 uur per dag, 7 dagen per week.
  • Kwaliteit en compliance: RPA robots werken volgens vaste regels en zullen foutgevoelige processen robuust uitvoeren en erover waken dat bedrijfsprocessen compliant zijn.
  • Jobtevredenheid: RPA robots automatiseren vaak de saaiste taken, waardoor finance medewerkers kunnen focussen op inhoudelijke taken.

In een intensieve reeks van 3 halve dagen leert u via voorbeelden en demo’s de mogelijkheden van RPA kennen. U brengt in kaart welke RPA-toepassingen er mogelijk zijn voor uw bedrijf. Daarnaast krijgt u tijdens een hands-on sessie een technische introductie in enkele RPA-softwaretools en u leert om zelf een eenvoudige robot te bouwen.

Inschrijven voor dit Lab kan hier. Voor meer info kunt u contact opnemen met Soraya Van Cauwenberghe.

Spreker 

Robonext is een IT service bedrijf gespecialiseerd in de implementatie van Robotic Process Automation en Artificial Intelligence. Meer informatie vindt u op www.robonext.eu.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
550 euro
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel President Kennedylaan 9 8500 KORTRIJK