Infosessie: De hervorming van het fiscale gunstregime voor auteursrechten

Het fiscale gunstregime voor auteursrechten betekende de afgelopen jaren een stimulans voor heel wat softwarebedrijven. In de IT- en techsector ontstond de afgelopen maanden dan ook beroering over de wijzigingen in de wet die eind vorig jaar werden goedgekeurd. Met de vernieuwde regelgeving werden immers een aantal drempelbeperkingen ingevoerd en die zorgen voor discussie en verwarring. Tijdens deze infosessie zullen die wijzigingen worden toegelicht, zowel vanuit juridisch als vanuit fiscaal oogpunt.

Dit event is afgelopen

De nieuwe regeling werd opgenomen in de programmawet die op 1 januari 2023 in werking trad. Ook in 2023 blijven inkomsten uit auteursrechten tot het geïndexeerde maximumbedrag van 70.220 euro belast tegen slechts 15%.

In vergelijking met de geldende progressieve schijven blijft dit nog steeds uiterst voordelig. Maar met de hervorming werd ook het personele toepassingsgebied van de regeling ingeperkt. Hierdoor wordt het aantal belastingplichtigen dat nog in aanmerking komt voor de maatregel sterk teruggedrongen. Vooral de IT-sector werd tijdens de parlementaire voorbereiding geviseerd. Hoe de wet uiteindelijk zal toegepast worden, blijft vaag en voer voor discussie. Tijd voor een verdere toelichting en een stand van zaken.

Sprekers

  • Tijs Deltour - Manager Business & Commercial Law Deloitte Accountancy
  • Sofie Matthys – Tax Director Deloitte Accountancy

Voor meer info over deze infosessie kan je contact opnemen met Marijke Bouciqué.

Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
Gratis voor Bryo's uit de Food & Beverage-sector. Inschrijven is verplicht, bij een no show zijn we genoodzaakt om een fee van 30 euro aan te rekenen.
Organisator
Voka

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

online of Voka | Brugge Kapellestraat 138 8020 Oostkamp