Failing Forward: Faalfolie Leuven

Mislukken, onderuitgaan, tekortschieten, stranden, floppen: ondernemers beleven heel wat grote en kleine faalmomenten. Om hieruit te leren, opnieuw te beginnen en nadien (nog) beter te doen.
Faalfolie Leuven 3 december 2019

Dit event is afgelopen

Tijdens de Failing Forward Faalfolies praten ondernemende mensen zonder schroom over de obstakels en onverwachte hindernissen op hun weg naar succes. Want falen doe je alleen als je er niets uit leert. Succesvol worden zonder fouten maken bestaat niet. Fouten maak je als opstap naar succes.

Drie ondernemers getuigen over de hoogtes en laagtes van hun ondernemersparcours, en vooral hoe dien hen sterker maakten. Nadien heb je de mogelijkheid om na te praten met een drankje en een hapje.

PROGRAMMA

18:30 – Welkom & registratie

19:00 – Drie ondernemers getuigen openhartig over de hoogtes en laagtes van hun ondernemerstraject

Pieter-Jan Vandendriessche is oprichter en CEO van Tripodmaker, producent van de eerste Belgische Delta 3D printer. Tripodmaker is voortvarend gestart, o.a. door het startkapitaal van de gewonnen businessplan wedstrijd Bizidee. De vooruitzichten waren goed en internationale groeimogelijkheden werden verkend. Eind 2017 heeft Tripodmaker toch de boeken moeten neerleggen. Pieter-Jan vertelt over hoe hij het faillissement heeft ervaren, wat hij daaruit heeft geleerd én waarom hij opnieuw in een nieuw ondernemersavontuur is gestapt.

Gery Pollet heeft als serial entrepreneur en IT-innovator een 10-tal technologiebedrijven succesvol in de markt gezet. Totdat zijn volgende bedrijf Zapfi, dat gratis internet aanbood, ondanks het aanzienlijke opghaald kapitaal, en talrijke klanten in verschillende landen, de boeken moest neerleggen omwille van een zwak businessmodel. Gery vertelt ons hoe hij zichzelf nadien heeft opgeraapt, en hoe hem dat heeft gesterkt bij het oprichten van Sensinxs in het "Internet of medical things".

Erik Verdeyen hield zich als management consultant meer dan 22 jaar lang bezig met digitale transformatie en implementatie van baanbrekende technologieën. Vandaag is hij aan de slag als angel investeerder en chief evangelist bij Qpinch, waar hij circulaire economie modellen onder de aandacht brengt van bedrijfsleiders, plant- en energiemanagers en beleidsvoerders. Erik zal zijn lessons learned vanuit zijn eigen start-up delen.

20:30 – Netwerken met drank en hapjes

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Startups.be i.s.m. IE-Netwerk
Initiatief

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

OPEK Vaartkom 4 3000 Leuven