Failing Forward: Faalfolie Leuven

Ilse Organe, Bram Kerkhofs en Carla Van Corenland nemen geen blad voor de mond en vertellen wat hen als ondernemer 's nachts wakker houdt. Er komt een mooi palet aan activiteiten aan bod: communicatie, horeca, creatief ontwerp en fiscaal advies.
Faalfolie Leuven 21 februari

Dit event is afgelopen

Mislukken, onderuitgaan, tekortschieten, stranden, floppen: ondernemers beleven heel wat grote en kleine faalmomenten. Om hieruit te leren, opnieuw te beginnen en nadien (nog) beter te doen.

Tijdens de Failing Forward Faalfolies praten ondernemende mensen zonder schroom over de obstakels en onverwachte hindernissen op hun weg naar succes. Want falen doe je alleen als je er niets uit leert. Succesvol worden zonder fouten maken bestaat niet. Fouten maak je als opstap naar succes.

De Faalfolie avond bestaat uit een drietal faalverhalen en de mogelijkheid om na te praten met een drankje en een hapje.

Programma

19.00 uur – Welkom & registratie

19.30 uur – Drie ondernemers getuigen openhartig over de hoogtes en laagtes van hun ondernemerstraject

Ilse Organe heeft na 15 jaar top ervaringen en een mooie leercurve bij achtereenvolgens Telenet, Manpower en G4S de knoop doorgehakt om zelf te gaan ondernemen, onder de naam Organdipity. Met het terug op de rails zetten van Würst in Leuven als eerste uitdaging heeft Ilse al onmiddellijk een flinke opdoffer gekend. Maar dit kon haar niet van de wijs brengen. Nu is ze aan de slag als freelancer voor de Persgroep en ze heeft een aantal andere projecten “op het vuur”.

Bram Kerkhofs is een talentvolle meubel ontwerper met een grote passie voor wiskundige systemen, duurzame materialen, kwaliteit en puurheid. Hij geniet met zijn ontwerpen een ruime nationale en internationale erkenning. Vorig jaar stak hij de wandelzaal van het Leuvense stadhuis in een nieuw kleedje met twee monumentale luchters. Bram komt ons vertellen dat het traject van een creatieve ondernemer niet altijd over rozen loopt.

Carla Van Corenland richtte in 2008 Fisc@dvies op samen met een partner. Al gauw bleken hun ambitieniveaus verschillend. Op 2014 heeft Carla haar bedrijfspartner uitgekocht om alleen door te gaan. Dit gaf haar de ruimte om de klanten nieuwe toegevoegde waarde te leveren dankzij een radicale digitalisering van het kantoor. Maar ze had de bereidheid van de klanten om hiervoor een meerprijs te betalen en de kwaliteit van de beschikbare software onderschat. Maar vier jaar later heeft haar bedrijf – na heel wat zweet, bloed en tranen – met een up to date team en een nieuw business model een mooi voordeel op zijn concurrenten.

21.00 uur  Netwerken & drink

INKOM – GRATIS

Opgelet *** registratie verplicht!

  Uiterste inschrijvingsdatum
  Organisator
  Startups.be i.s.m. Le(j)on (nieuwe naam voor Leuven Mindgate Starters)
  Initiatief

  Dit event is afgelopen

  Locatie

  Adres

  OPEK Vaartkom 4 3000 Leuven