Failing Forward: Faalfolie Gent

Mislukken, onderuitgaan, tekortschieten, stranden, floppen: ondernemers beleven heel wat grote en kleine faalmomenten. Om hieruit te leren, opnieuw te beginnen en nadien (nog) beter te doen.

Tijdens de Failing Forward Faalfolies praten ondernemende mensen zonder schroom over de obstakels en onverwachte hindernissen op hun weg naar succes. Want falen doe je alleen als je er niets uit leert. Succesvol worden zonder fouten maken bestaat niet. Fouten maak je als opstap naar succes.

Faalfolie Gent 26 september 2019

Dit event is afgelopen

De Faalfolie avond bestaat uit een drietal getuigenissen van lokale ondernemers en de mogelijkheid om na te praten met een drankje en een hapje.

PROGRAMMA

19:00 – Welkom & registratie

19:30 – Jakob Lorré + Q&A

Jakob Lorré richtte in 2012 SEEQ op, om complexe zaken eenvoudig weer te geven in korte animatiefilmpjes. De start-up kende een razendsnelle groei. In 2016 werd ze herdoopt tot Well Played. Het accent kwam te liggen op een meer planmatige ondersteuning van de communicatie van haar klanten. Maar Well Played kwam in een storm terecht, en Jakob heeft eraan gedacht om een punt te zetten achter het verhaal…..

20:00 – Marie Van den Broeck + Q&A

Marie’s drive zit in het oplossen van échte noden van mensen; niet in het creëren van producten. Haar startup “My Add On” maakt krukken en rolstoelen comfortabeler met innovatieve én mooie accessoires. Het is haar droom om op termijn aan het grote plaatje bij te dragen en mee te werken aan betere mobiliteit voor iedereen. Maar de zoektocht naar een geschikte co-founder verliep voor Marie niet vlekkeloos…

20:30 – Frédéric Delfosse + Q&A

Na een start in het cosmetica familiebedrijf heeft Frédéric Delfosse zijn eigen wellness merk Yoaké gelanceerd. Ondanks een snelle start, maar door verkeerde beslissingen en een slechte economische context faalde dit. Voor zijn gedurfde conceptzaak de 'FeelGoodbar' was de markt vervolgens niet klaar. Sindsdien bouwt Frédéric een nieuwe cosmetica business op, waarbij hij resoluut voor een businessmodel van de toekomst gaat!

21:00 – Netwerken & drink

INKOM – GRATIS

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Startups.be i.s.m. illie Mangaro
Initiatief

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Illie Mangaro Dok Noord 7 9000 Gent