Design 4 Innovation: Online Inspiratie- en netwerknamiddag

Ontmoet op 5 februari een aantal van Vlaanderens meest vooruitstrevende designers en design bureau’s die van ‘design voor innovatie’ hún missie hebben gemaakt. Laat je inspireren door een aantal praktijkvoorbeelden die de verscheidenheid en het potentieel van design tonen en luister naar ondernemers die getuigen over de impact van design op hun bedrijf of organisatie. Ga in gesprek met hen en bekijk je concrete innovatievraag en ontdek welke steunmaatregelen VLAIO in huis heeft om innovatie alle kansen te geven.

Praktisch

Datum
Tijdstip
13.00 - 16.00 uur

Wat is de meerwaarde van design?

Wat is de meerwaarde van design? Design gaat, in tegenstelling tot wat sommigen denken, over meer dan mooie vormgeving en een goedgekozen materiaal. Design is een aanpak, een mindset die de behoeften en noden van mensen centraal zet; de toekomstscenario’s  van een bedrijf of een product in kaart brengt en erover waakt dat alles netjes binnen de business scope van een bedrijf past. 

Design brengt innovatie en in een tijdperk vol uitdagingen en extreme wendbaarheid zijn (realistische) nieuwe inzichten en opportuniteiten welgekomen. 

Uit analyses blijkt bovendien dat bedrijven die strategisch investeren in design rendabeler zijn en sneller groeien.

Project Design for Innovation (D4I)

Design for Innovation (D4I) is een internationaal project waarin acht Europese partners samenwerken om design te bevorderen als een instrument voor gebruikersgerichte innovatie. D4I wil kmo's helpen om meer en betere producten en diensten te creëren, om hen sneller te laten groeien en te innoveren en om hun concurrentiekracht te verhogen.

Aan de hand van een aantal succesvolle praktijkvoorbeelden uit Vlaanderen brengen we bedrijven met een innovatievraag samen met bedrijven uit de designsector zodat ze elkaar kunnen inspireren en samenwerkingsmogelijkheden kunnen verkennen. 

Wat kan design voor jouw onderneming betekenen?

Ben je benieuwd naar wat design voor jouw onderneming kan betekenen? Schrijf je dan in voor deze gratis sessie op 5 februari 2021 in het kader van het project Design 4 Innovation. 

Ontmoet er een aantal van Vlaanderens meest vooruitstrevende designers en design bureau’s die van ‘design voor innovatie’ hún missie hebben gemaakt. Laat u inspireren door praktijkvoorbeelden die de verscheidenheid en het potentieel van design tonen en luister naar ondernemers die getuigen over de impact van design op hun bedrijf of organisatie. Ga in gesprek met hen en bekijk uw concrete innovatievraag en ontdek welke steunmaatregelen VLAIO voor u in huis heeft om innovatie alle kansen te geven.

Programma 

13.00 u:

  • Welkom + overzicht Design 4 Innovation in Vlaanderen
  • 5 x 7 min. inspirerende design-voor-innovatie cases door de ontwerpers
  • Is mijn project subsidieerbaar?  door Bas Sturm van Team Bedrijfstrajecten VLAIO
  • Speeddate met designers en innovatie experten 

16.00 u:

Praktisch

Omwille van de nog heersende richtlijnen zal de namiddag volledig digitaal plaatsvinden. Je krijgt de link naar deze online meeting samen met aanvullende praktische informatie doorgestuurd na je inschrijving. 

Als je met meerdere personen wil inschrijven, dan graag een nieuw formulier invullen per deelnemende persoon.

Organisator
Flanders DC, VLAIO

Praktisch

Datum
Tijdstip
13.00 - 16.00 uur