Businessclub Innovatie

De cases behandelen de verschillende facetten van innovatie, van product en proces tot digitalisering. Ongeacht of het bedrijf nu groot of klein is, de verhalen zijn herkenbaar, toepasbaar en inspirerend. Alle cases hebben immers één ding gemeen: ze zijn praktisch, ze komen rechtstreeks uit de bedrijfsrealiteit.

Dit event is afgelopen

Deze innovatieclub staat open voor bedrijfsleiders, innovatiemanagers, R&D managers, designers, ingenieurs, ... Kortom iedereen die over de haag wilt kijken van zijn of haar bedrijf en sector om concrete inspiraties op te doen.

  • 25 juni 2020 - Digtale kick-off met Roger Heijmans (T2-Campus)
    Tijdens de kick-off creëren we een innovatieve mindset om het programma optimaal te starten. We geven je een bril waarmee je de komende sessies en de verschillende facetten van innovatie door moet bekijken. We bekijken ieder in zijn praktijk waar er reeds innovatief gewerkt wordt. 
     
  • 24 september 2020 - Slimme geconnecteerde producten @ Octinion
    Octinion is een innovatief R&D-bedrijf gespecialiseerd in mechatronische productontwikkeling op toepassingen waar een link is met biologisch materiaal. Daardoor is het voornamelijk actief in de landbouw- en voedingsindustrie. Het Leuvense bedrijf wil met zijn eigen producten wereldleider zijn op het vlak van landbouwrobotica, met onder andere een volledig autonome aardbeiplukrobot, UV-robot, scoutingvoertuig, logistiek platform en andere toepassingen. Ze laten met veel plezier zien hoe de aardbeiteelt er in de toekomst kan gaan uitzien dankzij hun oplossingen.
     
  • 15 oktober 2020 -  Productinnovatie @ Tokai Optecs
    Brillenglazenfabrikant Tokai Optecs produceert de dunste brillenglazen ter wereld in Tienen. Daarbij staan een continue ontwikkeling van nieuwe materialen, ontwerpen, behandelingen en hoogtechnologische vervaardigingsprocessen centraal in hun bedrijfsvoering. Momenteel werken ze aan een nieuwe productinnovatie, namelijk elektrische brillenglazen. Benieuwd wat hiervan de impact zal zijn op hun bedrijfsomgeving?
     
  • 19 november 2020 - Transformatie naar digitale fabriek @ Duracell
    De enige Duracell-productiesite in Europa en bovendien dé leadsite wanneer het gaat om digitalisering en machine learning ligt in Aarschot. Een focus op efficiëntie vertaalt zich in een combinatie van slimme automatisering, digitalisering, gerichte investeringen, waarbij alles draait rond real time beschikbaarheid van data en optimalisatie van productieproces om continu de kwaliteit en de productiviteit te verbeteren. Deze digitale fabriek en hun transformatie naar digitalisering haalde in 2019 dan ook de Factory of the Future Award binnen!
     
  • 10 december 2020 - Customization Bioracer
    Bioracer innoveert, ontwerpt, produceert, promoot en verkoopt innovatieve sportkleding aan atleten, strevend naar het maximaliseren van hun prestaties. Customization staat bij hen centraal om aan de noden van hun klant tegemoet te komen, niet alleen op vlak van design maar ook op vlak van pasvorm. Maar hoe pakken ze dit aan in hun bedrijfsvoering én hoe zetten ze tegelijkertijd de trend in de sportwereld? 
     
  • 21 januari 2021 -  Business Model Innovatie @ Bewel & iLumen 
    Bewel stelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werk, waarbij ze de derde grootste werkgever én het grootste productiebedrijf van Limburg zijn. Om relevant te blijven in de markt hebben ze hun business model als maatwerkbedrijf sterk moeten innoveren. Initieel gestart vanuit een sociale ingeving hebben ze nu de evolutie gemaakt richting klantgerichte arbeid in de vorm van vele samenwerkingen. Eén voorbeeld hiervan is hun werk bij de innovatieve zonnepaneel expert iLumen, zij zullen het kader bieden voor deze sessie. Voor hun is de samenwerking met Bewel een middel om in Vlaanderen te produceren en toch concurrentieel te blijven.
     
  • 18 februari 2021 - Co-creatie @ B4Plastics
    Plasticvervuiling is een wereldwijd probleem. B4Plastics ontwikkelt en produceert dagelijks ecologische plastics uit lokale bronnen zoals (groen)afval met het oog op een duurzame wereld van morgen. Om het plastic-probleem nóg grootser aan te pakken bundelde B4Plastics in 2018 tijdens het co-creatieproject ‘TriggerPlastics’ de krachten met het Nederlandse InnoCabs waarbij B4Plastics de nieuwe plasticsoorten ontwikkelde en InnoCabs de materialen verwerkt in bruikbare producten. Intussen vertwintigvoudigde dit soort co-creatieprojecten in activiteit met partners en bekende merken over de hele wereld.
     
  • 11 maart 2021 - Industrie 4.0 @ Provan
    Provan levert 'tailor made metal solutions' en richt zich daarbij vooral op totaalprojecten. Ze besloten om op een andere manier te gaan produceren waarbij ze een van de eerste bedrijven waren die voluit voor Quick Response Manufacturing (QRM) kozen. De strategie doordringt de ganse organisatie met de focus op doorlooptijdverkorting. Een focus op ‘tijd’ in plaats van ‘kosten’ dus. Paperless werken en digitalisering staan bijgevolg ook centraal bij deze ‘Factory of the Future’-winnaar. 
     
  • 22 april 2021 - Duurzaamheid @ Encon
     
  • 20 mei 2021 - Actieplan voor innovatie
    De meeste bedrijven hebben geen gebrek aan innovatieve ideeën. Wél ontbreekt het vaak aan een gestructureerde werkwijze om deze uit te werken in een waarde die realiseerbaar is. In deze sessie vertalen we de opgedane inspiratie naar concrete acties voor de strategische innovatie van je onderneming te boosten.
Uiterste inschrijvingsdatum
Deelnameprijs
€ 1000 voor Voka-leden, € 1.300 voor niet-leden
Organisator
Voka
Thema's

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg Gouverneur Roppesingel 51 3500 Hasselt