Atelier crowdfunding

Met de stevige opmars van crowdfunding maakt België een inhaalbeweging t.o.v. onze buurlanden. Werd er in 2015 in ons land nog 10,2 miljoen euro opgehaald, dan was dit in 2016 al met 194% gegroeid tot 29,9 miljoen euro. De moeite waard dus om dit medium te overwegen als je op zoek bent naar kapitaal. Met deze 5 workshops ben je klaar voor je eigen crowdfundingcampagne!

Dit event is afgelopen

  • Ben je founder of medewerker in een start-up/scale-up, of op zoek naar kapitaal voor jouw onderneming/groei?
  • Heb je een idee/concept dat je wilt valideren in de markt en wil je bovendien meer klantentractie genereren?
  • Zoek je aanvullend kapitaal en overweeg je jouw eigen crowdfundingcampagne op te zetten?

Meld je dan aan voor de selectieprocedure voor dit hands-on bootcamp waarin experts (Grant Thornton, Douw&Koren en Angel.me) je volledig klaarstomen om je eigen campagne te starten! Dit atelier bestaat uit 5 workshops.

Workshop 1 (25 april 2018)

In deze kick-off sessie zullen Grant Thornton experts een overzicht en toelichting geven omtrent verschillende financieringsmogelijkheden (subsidies, leningen, risicokapitaal, etc.) en de daaraan gekoppelde vereisten. Je krijgt hierdoor een inzicht in de optimale financieringsmix en de rol die crowdfunding hierin kan spelen.

Ook Bas Sturm (Team Bedrijfstrajecten van Agentschap Innoveren & Ondernemen - het vroegere Innovatiecentrum) zal individueel advies geven over financiële ondersteuning en de juiste partners.

Daarnaast wordt in deze sessie ingegaan op de fiscale en juridische aspecten die eigen zijn aan crowdfunding, alsook recente ontwikkelingen op dit vlak (o.a.tax shelter).

We sluiten deze sessie af met een vooruitblik op de praktische workshops waarin je aan de slag gaat met het uitwerken van je eigen crowdfundingcampagne.

De volgende workshops

Voor informatie over de overige workshops en sprekers, kan je terecht op de website van Voka.

Deelnameprijs
€ 715 excl. btw (€ 550 excl. btw voor VOKA-leden)
Organisator
VOKA Vlaams-Brabant i.s.m. Agentschap Innoveren & Ondernemen

Dit event is afgelopen

Locatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant (kantoor Leuven) Tiensevest 10 3000 Leuven