Annual Event Interreg Frankrijk Wallonië Vlaanderen zet 30 jaar grensoverschrijdende samenwerking in de kijker

Dit jaar blaast de Europese territoriale samenwerking 30 kaarsjes uit! De Frans-Belgische grensoverschrijdende samenwerking is al van bij het begin betrokken bij dit formidabele initiatief van de Europese Commissie, dat sindsdien een integraal onderdeel is geworden van het cohesiebeleid van de Europese Unie.
Flyer annual event

Praktisch

Datum
Tijdstip
14.00 - 16.30 uur

Het Interreg-programma France-Wallonie-Vlaanderen, de beheersautoriteit van het programma en de partnerautoriteiten hebben het genoegen jou uit te nodigen voor de videoconferentie van dinsdag 1 december 2020, ter gelegenheid van het jaarlijkse programma-evenement, om het 30-jarige bestaan van de Frans-Belgische grensoverschrijdende samenwerking te vieren.

Schrijf je in en ontmoet enkele pioniers van de Frans-Belgische grensoverschrijdende samenwerking. Blik met hen terug naar de jaren '90, toen een golf van enthousiasme ontstond die sindsdien talrijke actoren ertoe heeft aangezet om samen te werken over de grens heen.

Kijk mee naar de toekomst. Wat brengt het volgende Interreg-programma Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen? De verkozenen van het grensoverschrijdende gebied en de Europese Commissie presenteren hun visie en verwachtingen over het toekomstige Interreg VI-programma.

Op het programma

14.00 uur | Verwelkoming

14.05 uur | Sessie I: Terugblik Interreg I tot Interreg V (1990-2020)

  • Inleidende video gevolgd door een rondetafelgesprek

15.15 uur | Sessie II: Perspectieven Interreg VI

  • Inleidende video gevolgd door een rondetafelgesprek en een interactieve sessie

16.30 uur | Slotwoord

Inschrijven

Het evenement vindt plaats op dinsdag 1 december 2020, van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Inschrijven is gratis maar verplicht en kan enkel online aan de hand van het inschrijvingsformulier.
Het programma behoudt zich het recht voor om het aantal deelnemers (per organisatie) te beperken als de maximale capaciteit van de videoconferentie bereikt is.

Vervolgens ontvang je een bevestiging van jouw inschrijving en een link naar het ZOOM-platform van de videoconferentie, waarmee je vanop afstand verbinding kan maken met het evenement.

Uiterste inschrijvingsdatum
Organisator
Interreg France-Wallonie-Vlaanderen
Thema's

Praktisch

Datum
Tijdstip
14.00 - 16.30 uur