Jeugdhuizen- of studentencoöperatieve

De jeugdhuizencoöperatie Haven of de studentencoöperatie ARTEpreneur van de Arteveldehogeschool bieden de mogelijkheid je eerste stappen als ondernemer te zetten in een veilige en begeleide omgeving.

Jeugdhuizencoöperatie Haven

Als je zelf nog niet de grote stap naar het opstarten van een onderneming durft te zetten, kan je je ondernemingsidee ontwikkelen en uitproberen in de veilige en ondersteunende omgeving van de jeugdhuizencoöperatie. De jeugdhuizencoöperatie geeft de kans aan jongeren om hun idee uit te testen en hun eerste stappen te zetten als jonge ondernemer.

De Haven-jeugdhuizen waar je op dit moment een coach kan aanspreken zijn terug te vinden op www.havencoop.be onder 'coaches'.
 Zij begeleiden al een uitgebreide groep jongeren bij de uitwerking van hun ideeën.

Haven cvba is een coöperatie van jongeren, jeugdhuizen en gemotiveerde partners. Tien vooruitstrevende jeugdhuizen zetten in het voorjaar van 2016, samen met Formaat en Arteveldehogeschool, hun handtekening onder de geboorteakte van de jeugdhuizencoöperatie. 
Samen willen zij jonge ondernemers de ruimte en tijd geven om te experimenteren met hun eigen project. Zo kunnen ze op een veilige manier de levensvatbaarheid van hun eigen onderneming testen terwijl ze de nodige ondernemerschapscompetenties ontwikkelen.

Meer info: www.havencoop.be of op facebook

Studentencoöperatie ARTEpreneur van de Arteveldehogeschool

Ben je student binnen Arteveldehogeschool en vind je ondernemerschap interessant? Heb je een idee, maar zie je het niet zitten om dit avontuur alleen aan te gaan?

ARTEpreneur is een studentencoöperatie voor studenten van 18 tot 25 jaar oud. ARTEpreneur wil studenten met een ondernemerswens, die de stap naar het opstarten van een eigen onderneming te groot vinden, een structuur aanbieden waarbij ze kunnen ondernemen tijdens het studeren.

De coöperatie is een veilige student-ondernemershaven, aangezien zij tijdelijk jouw ondernemersrisico overneemt. Je kan voor je facturatie gebruik maken van het ondernemingsnummer van ARTEpreneur.  
De begeleiding op maat laat je toe je in het begin volledig toe te leggen op je kernactiviteiten. Bepaalde zaken zoals bv. de boekhouding worden door de coöperatie opgenomen. Geleidelijk neem je ook daar meer zaken in op, tot je het volledig zelf in handen hebt.

De doelstellingen en coöperatieve waarden die ARTEpreneur nastreeft omvatten het adviseren, begeleiden, coachen en ondersteunen bij de uitwerking van je ondernemersidee. Daarnaast stimuleert de coöperatie samenwerking en het delen van kennis en ervaringen.

Meer info:
 www.artepreneur.be