Bedrijfslocatie

Waar wil je jouw onderneming vestigen? Je kan niet zomaar op eender welke plaats een zelfstandige activiteit opstarten. Vraag altijd na bij de dienst Ruimtelijke ordening van jouw gemeente of stad.

Businesscenters

Ontdek ook de businesscenters in jouw regio. Het zijn professionele werklocaties met individuele kantoor-, opslag- en productieruimten en gemeenschappelijke vergaderruimten. Zij bieden ook faciliteiten aan, zoals onthaal, IT-ondersteuning, managementondersteuning, … Zij richten zich vaak specifiek op starters.

bizLocator, een handige online databank met beschikbare bedrijfslocaties

bizLocator brengt een overzicht van zowel leegstaande winkelpanden en horecazaken, als kantoren, industriële loodsen en bedrijfsgronden. Maar ook kleine kantoren of magazijnen, die ter beschikking worden gesteld aan startende en kleine ondernemingen in een businesscenter, worden in bizLocator opgenomen. Naar bizLocator

Industriegrond

Zoek je een industriegrond? Wil je de beschikbaarheid van percelen op bestaande bedrijventerreinen kennen? VLAIO beheert het GIS-bedrijventerreinen. In het GIS-bedrijventerreinen wordt onder meer de beschikbaarheid van percelen op bestaande bedrijventerreinen bijgehouden. Daarnaast wordt ook getoond op welke locaties in de toekomst bedrijventerreinen zullen aangelegd worden.

Aanbod voor ondernemende jongeren

Ondernemende jongeren kunnen soms terecht in hun eigen onderwijsinstelling, jeugdhuis, stad of gemeente. Bevraag de mogelijkheden.