Heropstart na de coronamaatregelen? Kies voor opleiding en advies met steun van de kmo-portefeuille.

Opnieuw opstarten als onderneming: graag! Maar wel veilig voor jezelf, je medewerkers en je klanten. Maar hoe doe je dat? En hoe overtuig je je klanten om opnieuw langs te komen? 

De coronacrisis stelt ons allemaal voor ongekende uitdagingen. Heb je nood aan iemand om je hierbij te adviseren, begeleiden of wil je zelf aan de slag door een gerichte opleiding te volgen? Ook dan kan je gebruik maken de kmo-portefeuille!

Kmo-portefeuille: ook voor online opleidingen

Om jou te ondersteunen bij het inwinnen van expertise en kennis, kan je jaarlijks 7.500 euro subsidie krijgen voor opleiding of advies. Ook online opleidingen komen in aanmerking. Zo kan je terecht bij de geregistreerde dienstverleners van de kmo-portefeuille – en dat zijn er heel wat – om je te helpen met veiligheid, hygiëne en welzijn op het werk, werken met digitale tools, werken of leiding geven op afstand en zoveel meer.

Je kan ook een advies inwinnen over hoe je social distancing in de praktijk organiseert, hoe je de algemene en sectorale richtlijnen moet omzetten naar de context van jouw bedrijf of hoe je je anders kan organiseren om lange wachtrijen te vermijden. Of je kan een risicoanalyse laten opstellen waarbij het risico voor het welzijn voor jouw werknemers in kaart wordt gebracht. Adviezen en opleidingen die gericht zijn op het verbeteren van het functioneren van jouw bedrijf, komen in aanmerking voor deze subsidie.

Hou wel altijd je KBO-gegevens up-to-date!

Onze digitale steunmaatregelen zoals de kmo-portefeuille, maar ook de ecologiepremiecorona compensatiepremie of corona hinderpremie maken gebruik van de gegevens van jouw onderneming in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Om recht te hebben op bepaalde subsidies is het dus belangrijk dat deze gegevens 100% correct en altijd up-to-date zijn. Je kan ze eenvoudig zelf aanpassen via 'My Enterprise. Hier lees je hoe!

Benieuwd wie jou kan helpen?

Ontdek hier alle geregistreerde dienstverleners.

Meer informatie over de kmo-portefeuille vind je hier of bel gratis naar het nummer 1700.

 

Jouw bedrijf tijdens en na de coronacrisis

Met deze tips willen we jou als ondernemer inspireren en informeren, en de Vlaamse economie ondersteunen bij de heropstart tijdens en na de coronacrisis.

Een overzicht van alle steunmaatregelen vind je op www.vlaio.be/corona en in de subsidiedatabank. Blijf op de hoogte van nieuws door je in te schrijven op de VLAIO corona-update voor bedrijven en door FacebookTwitter of LinkedIn te volgen.