mensen aan laptop

Overzicht risicokapitaalverschaffers

Overzicht risicokapitaalverschaffers actief in Vlaanderen

Ben je op zoek naar externe investeerders om jouw groei of start te financieren, dan kan je misschien een beroep doen op risicokapitaal, durfkapitaal of venture capital.  Risicokapitaal wordt verstrekt door risicokapitaalverschaffers. Zij financieren steeds tijdelijk en doen dit via aandelenparticipatie of een (converteerbare) obligatielening. Deze financiering verstevigt het eigen vermogen, waardoor de toegang tot een banklening bijvoorbeeld, makkelijker wordt.

Niet elke onderneming komt in aanmerking voor risicokapitaal. Meer informatie over de kenmerken die in de onderneming aanwezig moeten zijn.

Op volgende pagina's krijg je een overzicht van de risicokapitaalverschaffers die actief zijn in het Vlaamse Gewest. Zowel Belgische als buitenlandse fondsen (met Belgisch bedrijf in portefeuille) werden opgenomen in dit overzicht. Om jouw zoektocht te vergemakkelijken werden deze investeringsfondsen opgedeeld op basis van het bedrag dat zij bereid zijn te verstrekken per kapitaalronde:

Daarnaast vind je hier ook een overzicht van andere risicokapitaalinitiatieven waarop je een beroep kan doen bij je zoektocht naar extern kapitaal.

Jaarlijks actualiseren we een overzichtsbrochure waarin het aanbod van risicokapitaal in Vlaanderen wordt kenbaar gemaakt. In de recent geactualiseerde brochure worden 90 risicokapitaalfondsen en 7 crowdfundingplatformen voorgesteld die actief zijn op de Vlaamse markt. Vooraan in de brochure kan je via een handige tabel zoeken naar de fondsen die het best passen bij jouw profiel en kapitaalbehoefte, waarna je verderop in de brochure per fonds een afzonderlijke fiche vindt met bijkomende info.