Overzicht risicokapitaalverschaffers actief in Vlaanderen

Ben je op zoek naar externe investeerders om jouw groei of start te financieren, dan kan je misschien een beroep doen op risicokapitaal, durfkapitaal of venture capital.  Risicokapitaal wordt verstrekt door risicokapitaalverschaffers. Zij financieren steeds tijdelijk en doen dit via aandelenparticipatie of een (converteerbare) obligatielening. Deze financiering verstevigt het eigen vermogen, waardoor de toegang tot een banklening bijvoorbeeld, makkelijker wordt.

Niet elke onderneming komt in aanmerking voor risicokapitaal. Meer informatie over de kenmerken die in de onderneming aanwezig moeten zijn

Op volgende pagina's krijg je een overzicht van de risicokapitaalverschaffers die actief zijn in het Vlaamse Gewest. Om jouw zoektocht te vergemakkelijken werden deze investeringsfondsen opgedeeld op basis van het bedrag dat zij bereid zijn te verstrekken per kapitaalronde:

Daarnaast vind je hier ook een overzicht van andere risicokapitaalinitiatieven waarop je een beroep kan doen bij je zoektocht naar extern kapitaal.