De exportmeter

Is je bedrijf klaar om internationaal te ondernemen? Heeft je onderneming zwakke plekken die een exporttoename in de weg kunnen staan? Of ben je benieuwd hoe je je moet organiseren om meer en beter te exporteren? De exportmeter meet de slaagkansen van je internationaal project. Via de exportmeter krijg je een professionele kijk op je bedrijf en je processen en ken je meteen het exacte exportgehalte van je bedrijf. Het zorgt voor een stevige basis voor internationaal succes.

Voor wie?

  • voor startende ondernemers én
  • voor ervaren internationale ondernemers

Wat kan je verwachten?

  • een objectief beeld van de sterktes en zwaktes van jouw bedrijf
  • een concreet actieplan met verbeterpunten, tips, aanbevelingen, ...
  • snelle en gefundeerde feedback van onze experts in internationaal ondernemen
  • je hoeft slechts enkele uren van jouw kostbare tijd vrij te maken voor de afname van de exportmeter en de bespreking van de resultaten
  • een gedocumenteerd en vertrouwelijk verslag: enkel jijzelf en de adviseur exportvaardigheden hebben inzage in het rapport

De dienstverlening van Flanders Investment & Trade is gratis.

Hoe pakken we dit aan?

De Exportmeter wordt in twee fases afgenomen:

  1. Eerst heb je een diepgaand gesprek met de adviseur exportvaardigheden. Daarbij hoort een uitgebreide vragenlijst die specifieke domeinen behandelt.
  2. Op basis van het gesprek krijg je – dankzij het gebruik van gespecialiseerde software – snel een beeld van jouw exportprofiel. Die resultaten worden gedetailleerd toegelicht en er wordt een actieplan opgesteld. Dat bevat onder meer tips, aanbevelingen over methodes, processen en best practices voor een stevige exportbasis, en richtlijnen over hoe je die kan implementeren. Bovendien wordt tijdens dit tweede gesprek het belang van deze tips verduidelijkt en vertaald naar je bedrijfssituatie.
Kostprijs
Gratis
Partner
Flanders Investment & Trade