Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO Vlaanderen)

MVO streeft systematisch naar sociale (People), ecologische (Planet) en economische (Profit) verbetering.

Steeds meer organisaties zoeken vanuit hun expertise en invloedsfeer oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen: (sociale) innovatie, deeleconomie, klimaatverandering, circulaire economie, …. Deze uitdagingen worden voor hen een opportuniteit om economische waarde te creëren én een positieve impact.  

MVO Vlaanderen is een initiatief van de Vlaamse overheid, Departement Werk en Sociale Economie. Het is een start- en ontmoetingsplaats voor iedereen met een interesse in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het bevat een ruim aanbod instrumenten en informatie met als doel organisaties te helpen om MVO in de praktijk om te zetten.  MVO Vlaanderen biedt ook ‘Koploper Live’ aan; een breed én gratis aanbod aan MVO-opleidingen en –masterclasses. Experten op het vlak van MVO, schouder aan schouder met Belgische koplopers, praten je bij over MVO-strategie en –communicatie, duurzaam ketenbeheer, circulaire economie,…

Zo is er de Sustatool, de online applicatie van MVO Vlaanderen die het ook voor de kleine en middelgrote onderneming mogelijk maakt om te verduurzamen. De tool omvat concrete, behapbare stappen die gelinkt zijn aan de 17 sustainable development goals (SDG’s) van de VN Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. Dankzij de Sustatool kan je als kmo of kleinere organisatie werk maken van dit duurzaamheidsbeleid.

Op Vlaanderen is duurzaam vind je nieuws en informatie over het Vlaams beleid met betrekking tot deze SDG’s en andere verhalen over wat er leeft op het vlak van duurzaamheid en transitie.