Flanders AI forum

6 juni 2023 - Antwerpen

AIm high! AI voor jouw onderneming

Artificiële intelligentie. Gisteren nog de verre toekomst, vandaag niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Van de landbouw tot de medische sector; AI helpt meer en meer Vlaamse bedrijven slimmer en efficiënter te ondernemen. Met resultaat, getuige recente succesverhalen.

Benieuwd wat AI voor jouw bedrijf kan betekenen? Kom dan op dinsdag 6 juni naar de 2de editie van het Flanders AI Forum! Tijdens dit unieke event brengen we digitale experten uit de bedrijfs-, onderzoeks- en onderwijswereld en Vlaamse ondernemers samen in BluePoint in Antwerpen voor een inspirerende dag over AI en digitalisering. Of zoals ChatGPT het zou zeggen: “….Natuurlijk moet je aanwezig zijn, dit event is niet te missen!”

>> 9.00 tot 9.30 uur - Koffie en netwerking

>> 9.30 tot 10.30 uur - Keynote met Myriam Broeders en Kristel Demotte

Iedereen een copiloot: Hoe AI ons leven grondig zal veranderen

Zet je schrap, want 2023 wordt het jaar van Artificiële Intelligentie - en de mogelijkheden zijn eindeloos. De razendsnelle doorbraak van generatieve AI - met DALL-E en ChatGPT als grote blikvangers - heeft ons met z'n allen aan het denken gezet over de rol van AI als copiloot, thuis en op de werkvloer. Duik mee in de wereld van AI met Myriam Broeders (CTO bij Microsoft België) en Kristel Demotte (Global VP Data Solutions). Zij gaan het hebben over de meest recente nieuwe AI technologie updates en waarom deze zo'n kwantumsprong voorwaarts kunnen zijn voor AI-adoptie in bedrijven.

Ontdek hoe AI kan worden gebruikt in verschillende sectoren en welke tastbare impact het nu al heeft. Kan AI helpen bij het oplossen van enkele van de 'burning platforms' van vandaag - zoals energie, klimaat, gezondheidszorg en onderwijs? Het antwoord is een oorverdovend ja en ook Vlaamse stakeholders spelen hier al een actieve rol in! We gaan ook in op een aantal specifieke projecten waarbij AI vandaag al wordt ingezet om levens te redden, en te verbeteren.

>> 10.30 tot 11.30 uur - Panelgesprek 

Bouwen aan een veerkrachtig bedrijf: Waarom investeren in AI nu cruciaal is

Denk je het volledige potentieel van AI te benutten en jouw ROI te verhogen? Val niet voor de hype! Neem deel aan onze paneldiscussie waarin we door de ruis heen prikken en in de realiteit van AI duiken. We verkennen de productisering van AI, o.a. dankzij de generatieve AI platformen, en het effect ervan op risicomanagement. We gaan ook in op de brandende vraag hoe AI een game-changer voor Vlaamse bedrijven en organisaties kan zijn. Daarbij komt de vraag hoe je AI het best kan operationaliseren en je medewerkers mee kan krijgen. We delen inzichten over het opbouwen van interne expertise of het gebruik van een sterk netwerk van Vlaamse AI-aanbieders. Bovendien duiken we in het open source vs. propriëtaire debat om je te helpen de juiste keuze te maken voor jouw bedrijf.

Maar het gaat niet alleen om technologie. We bespreken ook de cruciale rol van een ethische datacultuur op managementniveau en de rol van regelgeving en standaardisatie om de robuustheid van gegevens te waarborgen

>> 11.30 tot 12.30 uur - Sandwich lunch & netwerking

>> 12.30 tot 14.00 uur - Deep dive-sessies

Maak je keuze uit één van volgende sessies:

 • Ontdek hoe je ChatGPT en andere generatieve AI tools optimaal inzet om jouw productiviteit te verhogen
 • Een AI-projectvoorstel dat maatschappelijk gedreven is én burgers betrekt: hoe doe je dat?
 • Waar kan Reinforcement Learning worden ingezet? En wat zijn de uitdagingen?
 • Application and use cases of AI in strategic biomedical research and biotech
 • Artificiële intelligentie in jouw werkomgeving? De onderzoekers aan de hogescholen brengen frisse ideeën voor jouw organisatie
 • Edge AI, Energy-efficient AI, IOT, Sensor AI
 • Ethiek in AI, hoe begin je er aan en hoe weet je dat je voldoende doet?

Lees meer over deze sessies

>> 14.00 tot 14.30 uur - Pauze

>> 14.30 tot 16.00 uur - Deep dive-sessies

Maak je keuze uit één van volgende sessies:

 • Stapsgewijs waarde creëren met AI (en aanverwante technologieën)
 • Hoe een AI-vertaler jouw bedrijf vooruit helpt
 • Update van de AI act en andere reguleringen binnen Europa
 • Wat als de bedrijfs- en onderzoekswereld de handen in elkaar slaan?
 • Kleine of grote taalmodellen: geen triviale keuze
 • IA als basis voor AI: de 'personal Information Architecture' (IA)
 • AI voor planeet en energie

Lees meer over deze sessies

>> 16.15 tot 18.00 uur - Afsluiter: Minister Jo Brouns & improbotics met aansluitend netwerkreceptie

Het Flanders AI forum is een initiatief van Agoria, Voka, imec, Sirris, Vlaams AI Onderzoeksprogramma, VLAIO en het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie