SPURT

In 2016 lanceerde Stad Kortrijk SPEK, een platform om ondernemen bij studenten te stimuleren. Dat project wordt nu uitgebreid en krijgt ook een nieuwe naam: SPURT. Spurt – Jonge ondernemers in de startblokken, heeft tot doel om het ondernemende aanbod in de Kortrijkse regio extra te helpen uitdragen bij jongeren. Het project wordt uitgebreid naar alle hoger onderwijsinstellingen in Kortrijk. Alle spelers bundelen de krachten om binnen één strategie de braindrain om te zetten in een braingain en nieuwe vormen van ondernemerschap te stimuleren.

SPURT maakt deel uit van de ecosystemen voor jong ondernemerschap in studentensteden met steun van VLAIO, Hermes en EFRO in samenwerking met Stad Kortrijk, KU Leuven, Howest, Vives, UGent, Deisgn Regid en Quindo.

Voor wie?

Jongeren tussen 18 en 25 jaar die wonen, werken en/of studeren in de regio van Kortrijk.

Wat kan je verwachten?

  • De uitbouw van een netwerk van ondernemerscoaches in alle opleidingen en geledingen van de Kortrijkse hogescholen en universiteiten.
  • Een aantrekkelijk ecosysteem dat het ondernemende aanbod in de Kortrijkse regio extra helpt uitdragen bij jongeren 
  • Structureel betrekken van -18-jarigen die geen studies hoger onderwijs aanvatten, én alumni.
  • Een complementair en gevarieerd pakket aan innovatieve, inspirerende en inhoudelijke en promotonele acties om jongeren te overtuigen om in eigen streek te studeren en te ondernemen.

Hoe pakken we dit aan?

Informatiesessies, workshops, pitchingsessies, summerschools, … Je kan bij ons terecht voor een waaier aan activiteiten om je ondernemerschap te ontwikkelen!

Kostprijs
gratis
Partner
SPURT