Innovatieforum Digitalisering

Ben je een eigenaar-ondernemer van (groei-)kmo die bewezen innovaties wil adopteren in jouw onderneming? Heb je interesse in digitalisering zoals mobiele toepassingen, AI, Cyber Security,…?

Weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? Wil je een klankbord van andere ondernemers? Dan is het Innovatieforum Digitalisering een must!

Niet enkel leer je innovatiemethoden. Je krijgt ook een goede kijk op het beschikbare aanbod en je gaat zelf aan de slag met een expert tijdens individuele begeleidingsuren rond jouw vragen en uitdagingen!

Voor wie?

Dit Innovatieforum Digitalisering richt zich op zelfstandige eigenaar-ondernemers van kmo’s die op zoek zijn naar begeleiding om digitale toepassingen in hun kmo te implementeren. Zij worden in dit lerend netwerk begeleid.

Digitaliseringsmogelijkheden voor jouw kmo zoals AI, Cyber Security, mobiele toepassingen,… interesseren jou. De uitdaging ligt hem in de implementatie ervan.

Wat kan je verwachten?

Experten van kenniscentrum imec begeleiden jou doorheen dit traject. Aan de hand van innovatiemethodieken ga je zelf aan de slag. Uitwisseling van kennis en ervaringen wordt gefaciliteerd.

Aan het einde van het groepstraject Innovatieforum volgt nog een individuele begeleiding op maat met experten van imec. 

Op basis van de digitale maturiteitsscan (ontwikkeld door UNIZO i.s.m. imec) en een individueel intakegesprek wordt jouw bedrijf in kaart gebracht op basis van 5 hoofddomeinen (ambities; bedrijfscultuur; klantervaring; producten & diensten; (interne) processen).

Je hebt meteen resultaten die jou op weg zetten alsook concrete tips. 

Het format van een lerend netwerk laat toe dat de ondernemers hun ervaringen kunnen delen met experts en collega-ondernemers. 

Een kick-off dag brengt duidelijkheid omtrent diverse digitaliseringsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van jouw data (Cyber Security). Nadien ga je aan de hand van methodieken aan de slag met jouw concrete uitdaging.

Hoe pakken we dit aan?

Het forum bestaat uit:

  • Digitale maturiteitsscan + intake
  • Kickoff dag
  • Avondsessies
  • Individuele begeleidingsuren

Indien mogelijk door coronamaatregelen gaan deze contactmomenten fysiek door. 

Jaarlijks worden er 2 x 2 Innovatiefora rond digitalisering samen met imec georganiseerd (telkens 1 in regio Gent en 1 in regio Vlaams-Brabant/ Limburg).

  • Najaar 2020 omtrent mobiele toepassingen
  • Voorjaar 2021 omtrent Cyber Security
  • AI wordt voorzien voor 2021-2022

Kmo’s kunnen zich kandidaat stellen via UNIZO.