Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

U zoekt een bedrijfslocatie?

Indien u op zoek bent naar een professionele werklocatie voor uw bedrijf, zijn er heel wat mogelijkheden. Veel bedrijven wensen een perceel industriegrond aan te kopen op een kmo-terrein of industrieterrein. De beschikbare industriegronden zijn echter schaarser geworden. Alternatieven zijn de aankoop of de huur van een bestaand bedrijfsgebouw, gelegen op bedrijventerrein, maar ook daarbuiten. Voor bepaalde activiteiten is het niet noodzakelijk dat een bedrijf ‘afgezonderd’ wordt op een bedrijventerrein en kunnen de activiteiten ook ‘verweven’ worden in de woonomgeving. Tenslotte bieden businesscenters u de mogelijkheid een bedrijfsruimte te huren, aangepast aan de noden van uw (startend) bedrijf. 

U zoekt een industriegrond?

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen beheert het GIS-bedrijventerreinen. In het GIS-bedrijventerreinen wordt onder meer de beschikbaarheid van percelen op bestaande bedrijventerreinen bijgehouden. Daarnaast wordt ook getoond op welke locaties in de toekomst bedrijventerreinen zullen aangelegd worden. U kunt de beschikbaarheid en het toekomstig aanbod raadplegen op onderstaand loket:

Businesscenters in uw regio

Indien u op zoek bent naar een professionele werklocatie voor uw (startend) bedrijf, bestaan er in Vlaanderen verschillende formules van businesscenters en bedrijfsverzamelgebouwen.  Sommige businesscenters en bedrijfsverzamelgebouwen beschikken, behalve over individuele kantoor-, opslag- en productieruimten, ook over gemeenschappelijke ruimten of bieden faciliteiten aan, zoals een onthaalfunctie, IT-ondersteuning, managementondersteuning, …

Een aantal van deze gebouwen zijn louter bestemd voor innovatie- en researchgerichte bedrijven.Het Agentschap Ondernemen heeft een overzicht gemaakt van de voornaamste businesscenters in elke provincie, met de vermelding van enkele onderscheidende kenmerken en vestigingsvoorwaarden. Elke brochure bevat ook een overzichtskaart welke toelaat snel de businesscenters in uw regio terug te vinden. Als u van oordeel bent dat een bepaald businesscenter in dit overzicht zou moeten opgenomen worden of dat informatie best wordt aangepast, kan u deze gegevens hier invullen.

bizLocator, vind ruimte in Vlaanderen om te ondernemen

De plaats waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten, zo kan je bizLocator het best omschrijven. bizLocator brengt een overzicht van zowel leegstaande winkelpanden en horecazaken, als kantoren, industriële loodsen, units in businesscenters en bedrijfsgronden. bizLocator is op deze site beschikbaar voor geheel Vlaanderen. Een groot deel van het aanbod situeert zich nu nog in het Gentse en Kortrijkse maar de verwachting is dat op korte termijn makelaars over heel Vlaanderen hun aanbod via bizLocator kenbaar zullen maken. Meer over bizLocator.

Rechtstreeks opzoeken in bizLocator.

Wat als u geen geschikte bedrijfslocatie heeft gevonden?

We kunnen niet waarborgen dat alle beschikbare bedrijfskavels of bedrijfspanden via het geoloket of bizLocator te vinden zijn. Er zijn wellicht nog andere opties. Of, mogelijkerwijze heeft u wel ruimte gevonden maar laten de stedenbouwkundige voorschriften uw activiteit op die plaats niet toe. Indien u geen geschikte bedrijfslocatie vindt, kan u contact opnemen met:

  • het lokaal bestuur van de stad of gemeente waar u zich wil vestigen
  • het Agentschap Innoveren & Ondernemen: bel gratis ons contactcenter op 0800 20 555
UP