Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Subsidies voor onderzoek, ontwikkeling en innovatie in een internationaal consortium

Voor uitvoering van onderzoek, ontwikkeling en innovatie (O&O&I) kunnen bedrijven en kenniscentra rechtsreeks subsidies krijgen vanuit Europa en/of vanuit Vlaanderen voor internationale samenwerking:

  • Vanuit Europa: door participatie in Europese programma’s zoals het H2020 programma. Het Agentschap Innoveren & Ondernemen biedt ondersteuning en informatie voor deelname aan zo’n programma via het National Contact Point (NCP). Informatie kan verkregen worden via NCP (www.europrogs.be). Dit team is een samenwerking tussen het agentschap en het FWO.
  • Vanuit Vlaanderen: door deelname aan internationale netwerken waarvan het Vlaams aandeel door het Agentschap Innoveren & Ondernemen wordt gefinancierd. Het agentschap zet zijn steunprogramma’s in om de financiering van deze netwerken te realiseren (zie lijst hieronder).

Heel wat netwerken bieden een gecombineerde financiering vanuit Vlaanderen en Europa. Dit is de lijst van de netwerken waarin het agentschap participeert met aanduiding van topic en ingezette programma’s. Hier vindt u de lijst van contactpersonen van deze netwerken.

UP