Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Doctoraatsbeurzen Strategisch Basisonderzoek

Info

Een doctoraatsbeurs van strategisch basisonderzoek is samengesteld uit 2 termijnen van 2 jaar. Uw doctoraatsonderzoek gebeurt onder wetenschappelijke begeleiding van een promotor verbonden aan een Vlaamse universiteit. Deze staat in voor een kwalitatieve en continue begeleiding van de doctorandus tijdens de volledige beursperiode. Het onderzoek kan evenwel uitgevoerd worden in een Vlaamse hogeschool of een Belgische wetenschappelijke instelling, mits instemming van de wetenschappelijke promotor en goedkeuring van het FWO.

Overdracht naar FWO - lopende beurzen?

Vanaf 1 januari 2016 zullen de doctoraatsbeurzen voor strategisch basisonderzoek, evenals de programma’s SBO en TBM, overgedragen worden van IWT naar FWO. Dit betekent dat FWO voortaan zal instaan voor alle nieuwe oproepen.
De kandidaten die de raad van bestuur van IWT in december 2015 heeft geselecteerd, krijgen dan ook een contract aangeboden vanuit het FWO, waarbij de contractuele modaliteiten van FWO van toepassing zijn.

De lopende beurzen dragen we niet over naar FWO maar die worden beheerd door het nieuwe Agentschap Innoveren & Ondernemen. De modaliteiten blijven dezelfde; de betalingen van het beursbedrag zullen we uitvoeren zoals vandaag. Lees hier het nieuwsbericht : uw doctoraatsbeurs bij IWT onder nieuwe vlag!

Meer weten?

Meer weten over strategische onderzoeksbeurzen? Lees alles hier!

Contact: Ann Joris (ann.joris@vlaio.be - tel 02 432 42 46) of via een e-mail naar sb-support@vlaio.be

UP