Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Trappen Teck: familiale aandeelhouder wordt werknemer

18 okt 2017
Categorie: 
Overdracht

Trappen Teck, dat in 1932 het levenslicht zag, werd generatie na generatie in de familie gehouden. Maar twee jaar geleden werden de aandelen van het bedrijf uit Puurs verkocht aan een externe overnemer: Koen Den Dooven. Na een carrière als consultant was die toe aan een nieuwe uitdaging.

Vandaag staat hij als aandeelhouder en zaakvoerder in voor zowat alles wat niet met de productie te maken heeft. Hij krijgt hierin ondersteuning van een Raad van Advies die hij oprichtte op aanraden van Voka (Voka atelier ‘Raad van advies’) ‘Een van de vorige familiale aandeelhouders, Chris Teck, heeft heel wat knowhow als het op trappen maken aankomt’, zegt Den Dooven.

‘Hij werkt daarom sinds de overname in dienstverband bij Trappen Teck. Zijn kennis en expertise zijn onbetaalbaar. Ik behandel hem niet als een doorsnee werknemer: hij krijgt alle vrijheid. En Chris is vandaag nog altijd even gepassioneerd als voorheen.’ 

Is jouw onderneming klaar voor de overdracht?

Agentschap Innoveren & Ondernemen doet heel wat inspanningen om informatie, begeleiding en expertenadvies toegankelijk te maken voor kmo’s. Maar deze maken er te weinig gebruik van. Het gratis informatiepakket ‘bedrijfsoverdracht’ kunt u opvragen bij Agentschap Innoveren & Ondernemen via http://www.vlaio.be/artikel/gratis-infopakket.

Via de kmo-portefeuille krijgt u daarenboven subsidies om een expert of coach in te schakelen.

Tijdens de ‘Week van de bedrijfsoverdracht’, in 2017 van 23 tot 27 oktober, zijn er heel wat inspiratiesessies en workshops. Surf naar www.weekvandebedrijfsoverdracht.be voor alle details.


UP