Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Design for Innovation (D4I)

LogoDesign for Innovation (D4I) is een project waarin acht Europese partners samenwerken om design te bevorderen als een instrument voor gebruikersgerichte innovatie. D4I wil kmo’s helpen om meer aantrekkelijke producten en diensten te creëren, om hen zo sneller te laten groeien en om hun concurrentiekracht te verhogen.

Het project is in overeenstemming met de ‘Uitvoering van een actieplan voor een op design gerichte innovatie’ (2013) van de Europese Commissie, waarin staat:

“Het Europese concurrentievermogen zou immers toenemen als design systematischer zou worden gebruikt als een instrument voor marktgestuurde innovatie waarbij de gebruiker centraal staat in alle economische sectoren en als aanvulling op O&O. Uit analyses van de bijdrage van design blijkt dat bedrijven die strategisch investeren in design rendabeler zijn en sneller groeien.”

De Europese Commissie moedigt alle EU-lidstaten en -regio’s dan ook aan om Actieplannen voor Design te ontwikkelen. Het is voor beleidsmakers echter niet altijd even duidelijk hoe ze de capaciteit voor designgedreven innovatie kunnen verhogen binnen kmo’s. Aan de hand van kennisuitwisseling tussen regio’s, zal D4I daarom op zoek gaan naar ‘best practices’ in designondersteuning en proberen zulke instrumenten te integreren in de EFRO Operationele Programma’s. 

Trefwoorden: design, innovatie, valorisatie, gebruikersgericht, kmo, concurrentievermogen

Lead partner: PDR, Cardiff Metropolitan University

Totaal budget: 1.717.517,00 euro

Totaal EFRO: 1.441.209,45 euro

Projectduur: 3 jaar (2017-2019) + 2 jaar follow-up (2020-2021)

Projectwebsitewww.interregeurope.eu/design4innovation/

Andere projectpartners: Agentschap Innoveren en Ondernemen, KEPA Business and Cultural Development Centre (GR), Investment and Development Agency of Latvia (LV), Culture Directorate, Ministry for Justice, Culture and Local Government (MT), Marshal's Office of Silesia Region, Silesian Government (PL), Galician Agency of Innovation (ES), Barcelona Design Centre (ES)

Volg het project op Twitter of Linkedin


UP