Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hoeveel subsidie kan een onderneming krijgen?

Kleine en middelgrote ondernemingen kunnen jaarlijks maximaal 50.000 euro subsidie ontvangen via de kmo-groeisubsidie. De subsidie bedraagt maximaal 25.000 euro per adviestraject met een externe dienstverlener en/of per aanwerving per jaar. Het steunpercentage wordt vastgelegd op 50% van de advies- en/of loonkost.

Om in aanmerking te komen voor subsidie bedraagt het projectbedrag minstens 20.000 euro (excl. btw).

  Externe versterking
​= consultancy, kennisinstelling of studiebureau
Interne versterking
​= aanwerving

Subsidiepercentage

50% 50%
Maximale subsidie €25.000 €25.000

Een kmo kan per jaar en per groeitraject maximaal één subsidieaanvraag (maximaal 25.000 euro steun voor advies en maximaal 25.000 euro steun voor de aanwerving van een strategisch profiel) toegekend krijgen.

Het is echter wel mogelijk om voor hetzelfde groeitraject uw eerder ingediende subsidieaanvraag uit te breiden. Wanneer u reeds een subsidie heeft aangevraagd voor de aanwerving van een strategisch profiel, dan kan u deze subsidieaanvraag uitbreiden met een of meerdere adviezen van een of meerdere dienstverleners.  Wanneer u reeds een subsidie aanvroeg voor het inwinnen van een advies van een dienstverlener, dan kan u uw subsidieaanvraag nog uitbreiden met de aanwerving van een strategisch profiel of met een of meerdere adviezen voor zover het maximale subsidiebedrag van 25.000 euro nog niet bereikt is. Deze uitbreiding moet aangevraagd worden binnen de 12 maanden na de datum vermeld op uw beslissingsbrief.


UP