Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Groeien door overname

Een onderneming kan groeien door autonome groei, maar ook door een ander bedrijf over te nemen, ook wel strategische overname genoemd. Een bedrijf overnemen heeft zeker voordelen qua opstartkosten, synergiën (kostenbesparing van gemeenschappelijke kosten, groter marktaandeel,…), opstap naar het buitenland, verticale of horizontale uitbreiding,…

Met een bedrijfsovername kan ook heel wat mis gaan. Zoals een slechte strategische fit , botsing van bedrijfsculturen, due diligence fouten,… Vandaar dat een geslaagde bedrijfsovername heel wat voorbereiding vraagt. Het stappenplan in het overnameproces helpt om dit proces systematisch aan te pakken. U laten bijstaan door diverse adviseurs in dit complex overnameproces is ook zeker aangeraden.

Subsidie voor advies bij overname via de kmo-portefeuille

Wat houdt deze maatregel in?

Voor adviezen bij een overname kunt u via de” kmo-portefeuille - pijler advies” subsidie bekomen. Het advies kan betrekking hebben op alle mogelijke aspecten die verband houden met een overname zoals juridisch, fiscaal, financieel, communicatie, personeels-,… advies. U kan subsidie bekomen om de volledige haalbaarheid van een overname te laten bekijken. U moet beroep doen op een erkende dienstverlener van de pijler advies. Hij moet schriftelijk advies geven, gepersonaliseerd en op uw maat.

Aanvraagprocedure

Steun voor advies dient aangevraagd te worden via www.kmo-portefeuille.be.


UP