Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Steunmaatregelen voor de culturele en creatieve sectoren

Via de subsidiedatabank biedt het Agentschap Innoveren en Ondernemen u basisinformatie over de belangrijkste steunmaatregelen van de provinciale, Vlaamse, federale en Europese overheden. Niet alleen subsidies, zoals de Kmo-portefeuille, maar ook andere steunmogelijkheden zijn in deze databank opgenomen.

Voor de financiering van een onderneming of een project kan je gebruik maken van de achtergestelde leningen van PMV/Z. Een aantal voorbeelden uit de culturele en creatieve sectoren in het portfolio van PMV/Z vindt u in een filmpje op YouTube. Je vindt meer op http://www.pmv.eu/nl/diensten/cultuurinvest.

Daarnaast zijn er nog de Winwinlening, de Startlening+ en de Waarborgregeling. Voor het volgen van opleidingen of het inwinnen van extern advies kan je beroep doen op de Kmo-portefeuille. De Kmo-innovatieprojecten en de Kmo-haalbaarheidsstudie kunnen van pas komen als je werkt aan een nieuw of vernieuwend product, proces of dienst. Ook voor internationalisatie, zoals deelname aan beurzen of het vertalen van promotiemateriaal, zijn er mogelijkheden.

Er zijn ook specifieke maatregelen beschikbaar voor de culturele en creatieve sector, zoals Screen Flanders en de Tax shelter voor audiovisuele producties. En dan is er ook nog crowdfunding waarover je meer vindt op de toolbox 'Vele kleintjes'.

Voor informatie over Europese subsidies kan je terecht op de toolbox voor EU-financiering. Deze toolbox bundelt de meest relevante EU-instrumentarium in één overzicht en dat specifiek vanuit de blik van de CCS. Hier gaat het dus ruimer dan de subsidies van Creative Europe die je vindt via de Creative Europe Desk Vlaanderen die je vindt op http://www.creativeeurope.be/nl . Je kan hen ook contacteren via https://kopiloot.be/intermediary/14.

Blijf op de hoogte via de Subsidiegidsen

De brochurereeks Subsidiegidsen voor het bedrijfsleven biedt u per thema een overzicht van de belangrijkste subsidiemaatregelen. Doordat deze brochures automatisch bijgewerkt worden wanneer de informatie in de Subsidiedatabank wordt aangepast, beschikt u bij het downloaden steeds over de meest actuele brochures.

Blijf ook op de hoogte via de nieuwsbrief van de Subsidiedatabank en de rss-feed.

Waarvoor kunt u op ons beroep doen?

Wil u graag een persoonlijk gesprek om te bekijken welke maatregelen interessant zijn voor uw bedrijf of project? Contacteer ons dan op ons gratis nummer 0800 20 555 of via info@vlaio.be.


UP