Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Vraag voor 30 juni rentetoelage of inkomenscompensatie aan

27 jun 2017 - 10.21u.

Op 1 juli start de nieuwe hinderpremie. Deze nieuwe maatregel is enkel van toepassing voor hinder door werken die gestart zijn na 1 juli.

Zijn in uw straat al werken aan de gang waar u nu al hinder van ondervindt? Dan komt u niet in aanmerking voor de nieuwe hinderpremie die start op 1 juli. Neem dan wel onmiddellijk de tijd om na te gaan of u in aanmerking komt voor de huidige maatregelen en zoek de nodige bewijsstukken bij mekaar. Als u er snel bij bent, kunt u immers nog gebruik maken van de huidige maatregelen die aflopen op 30 juni (12:00 u 's nachts). Dossiers kunnen maximaal lopen tot eind december van dit jaar.

Rentetoelage voor hinder bij openbare werken

Het gaat over de rentetoelage voor hinder bij openbare werken. Om de aflossingslast van de bestaande beroepsleningen draaglijker te maken, kwam de Vlaamse overheid tussen in de intresten die de onderneming betaalt gedurende de periode van de openbare werken. Het kan hierbij gaan over kredieten voor de financiering van het bedrijfskapitaal, voor de herfinanciering van schulden op korte termijn, de financiering van investeringen of voor de financiering van activiteiten van de onderneming.

U vindt alle informatie op www.vlaio.be/artikel/wat-de-rentetoelage-hinder-openbare-werken. U kan ten laatste op 30 juni (voor middernacht) een elektronisch dossier indienen.

Inkomenscompensatie voor zelfstandigen die hinder ondervinden

Daarnaast is er ook de inkomenscompensatie voor hinder bij openbare werken voor zelfstandigen die hun zaak moeten sluiten. U vindt alle informatie op www.vlaio.be/artikel/inkomenscompensatievergoeding. Ook hier kan u ten laatste op 30 juni (voor middernacht) een dossier indienen.


UP