Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Vlaamse dronecluster EUKA gaat van start

22 feb 2017 - 10.48u.

Op 21 februari 2017 stelden Tom Willemen, ceo van Willemen Groep en Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, de Vlaamse dronecluster EUKA voor aan het grote publiek. Deze vzw werd recent door het Agentschap Innoveren & Ondernemen erkend als Innovatief Bedrijfsnetwerk en wil dan ook de drone-industrie in Vlaanderen op de (wereld)kaart zetten.  

Nieuwe community’s, nieuwe website op www.euka.org

De community’s waarop EUKA wil inzetten zijn momenteel: bewaking, bouw, landbouw, logistiek, opleiding, overheid, technologie en vrije tijd. Deze lijst zal in de toekomst wellicht nog groeien. Alle informatie over deze community’s en hoe je eraan kan deelnemen, vind je op de vernieuwde website van EUKA -www.euka.org- die op 21 februari officieel gelanceerd wordt. Op deze website kunnen o.a. drone-bedrijven en drone-eindgebruikers mekaar al vinden via een online community.

Vlaamse drone-economie heeft enorm potentieel

Minister Philippe Muyters: “Het is fantastisch dat EUKA bottom-up gegroeid is. Ik verwacht dat ze als innovatief bedrijfsnetwerk een dynamiek op gang kunnen brengen in de drone-industrie via samenwerkingsverbanden tussen de ondernemingen en alle stakeholders, maar ook verder durven kijken en samenwerken met andere sectoren en clusters. De drone-industrie is een nieuwe, opkomende industrie. Het is nu aan EUKA om zich te professionaliseren en de hype te verzilveren. Er zijn nog heel wat uitdagingen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze manier van werken voor enorme hefbomen zal zorgen.”
 


UP